Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Για τις ζημιές σε Γρεβενίτι - Μέτσοβο ενημερώθηκε ο Μιχάλης Κασσής

Σε επιτόπιες επισκέψεις του

Για τις ζημιές σε Γρεβενίτι - Μέτσοβο ενημερώθηκε ο Μιχάλης Κασσής

• Επιτόπια ενημέρωση για τα προβλήματα που έχουν προκληθεί το τελευταίο διάστημα από τις συνεχείς βροχοπτώσεις σε Γρεβενίτι και Μέτσοβο, είχε χθες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Κασσής.
Στο Γρεβενίτι (φωτό), όπου ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Ζαγορίου κ. Γ. Παπαναστασίου και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. κ. Λευτέρη Ράπτη, ο κ. Κασσής διαπίστωσε ζημιές σε αρκετά σπίτια καθώς και στο οδικό δίκτυο. «Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από την τοπική αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια», δήλωσε ο κ. Κασσής.
Για τα προβλήματα σε Μέτσοβο – Ανήλιο έγινε σύσκεψη στο Δημαρχείο, όπου τέθηκε το ζήτημα της άμεσης χρηματοδότησης από την Πολιτεία της αποκατάστασης των κατασκευών που υπέστησαν ζημιές και εν συνεχεία της επείγουσας έναρξης εργασιών αποκατάστασης τριών ρεμάτων στα οποία οφείλονται τα φαινόμενα των ζημιών σε σπίτια.
Ο κ. Κασσής, ζήτησε να σταθεί αρωγός η Πολιτεία στον κόσμο της περιοχής και παράλληλα επανέφερε το αίτημα για ένταξη της περιοχής στην Α’ ζώνη σχετικά με το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης.
 
ΣΧΟΛΙΟ από "ΓΡΕΒΕΝΙΤΙ": Δεν θα σχολιάσουμε... 

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Συλλυπητήρια από την Αυστραλία

Λάβαμε email-συλλυπητήρια για τον πρόωρο θάνατο του καλού συγχωριανού μας, Χρήστου Νασιώκα, και το δημοσιεύουμε:

  Με λύπη και συγκίνηση επλhρoφορήθει για τον πρόωρο θάνατο του αγαπητού μας και αξέχαστου συγχωριανού μας Χρήστου Νασιώκα. θερμά  Συλυπητήρια, παρήγορα λόγια και ευχές απευθύνω προς την οικογένειά, και τα αδέρφια, Γιώργο Νασιώκα,Πιπήτσα Βρακώτα και σ´όλους τους συγγενείς του εκλιπόντος. Με βαθιά  πατριωτικά αισθήματα αγάπης,      
Τάκης Παίλας      από   Σύδνευ Αυστραλίας.
 
Σχόλιο από "ΓΡΕΒΕΝΙΤΙ":
Δυστυχώς, αγαπητέ συγχωριανέ μας, Τάκη Παϊλα, κάτι τέτοια γεγονότα με βάζουν σε σκέψεις για το αν η επικοινωνία, που γνωστοποιεί και δυσάρεστα γεγονότα,  είναι καλή.  
Η Πιπίτσα Βρακότα, μια ωραία Γρεβεντάτισσα, έχει περίπου δύο χρόνια που ''έφυγε" από κοντά μας.
 
Απάντηση Τάκη Παΐλα
 Αγαπητό Γρεβενίτι, Αγαπητοί Πατριώτες και πατριώτησες. Συγνώμη σας ζητώ για το λάθος και την άγνοιά μου σχετικά με τα πρόσφατα συλλυπητήρια στην οικογένεια Νασιώκα, και σας υπέρ ευχαριστώ γι αυτή την δυσάρεστη είδηση που ποτέ δεν την περίμενα. Έχομε όμως ελπίδα στον Θεό εμείς οι χριστιανοί την Θεία Ανάσταση του Χριστού που θα γιορτάσομε σε λίγες εβδομάδες και αυτό το γεγονός να μας ενθαρρύνει στις δύσκολες στιγμές της ζωής μας , ότι όχι δεν χωριζόμαστε για πάντοτε παιδιά, εμείς θέ να βλεπόμαστε παντοτινά. Με αγάπη Τάκης Παίλας

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Καλά και άσχημα νέα από το Γρεβενίτι

        

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ
  • Οι Γρεβεντάτες τίμησαν την 25η Μαρτίου 1821.  Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε δοξολογία και  έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της πλατείας. Στη συνέχεια οι συγχωριανοί κεράστηκαν στο καφενείο και αντάλλαξαν ευχές.  
    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ
    25η Μαρτίου 1970

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Ήπειρος, ο φτωχός συγγενής της Ευρώπης

ΕκτύπωσηE-mail
altΜόλις 13.700 ευρώ το μέσο κατά κεφαλήν ΑΕΠ το 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat – Η Αττική είναι η πλουσιότερη Περιφέρεια στην Ελλάδα

Στο… μακρινό παρελθόν, επιστρέφει η Ήπειρος σε όρους ΑΕΠ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα νοικοκυριά της περιοχής μας, την επιχειρηματική δραστηριότητα, την οικοδομή και άλλους κλάδους.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Μετρούν τις πληγές τους στο Γρεβενίτι






 
      Την άμεση οικονομική ενίσχυση του Δήμου Ζαγορίου είτε μέσω της Περιφέρειας, είτε απευθείας για την αντιμετώπιση των τεράστιων ζημιών που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία, ζητά ο Δήμαρχος Ζαγορίου. Κυρίως η δημοτική ενότητα Ανατολικού Ζαγορίου ήταν αυτή που επλήγη περισσότερο από τις υπόλοιπες περιοχές και ειδικότερα το Γρεβενίτι που μπήκε στο στόχαστρο της θεομηνίας για δεύτερη φορά το φετινό χειμώνα, έπειτα από τις ζημιές του περασμένου Οκτωβρίου.

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Aποκριές στο Γρεβενίτι


Ο ΜΑΣ οργάνωσε για τους χωριανούς αποκριάτικο γλέντι στο ''ΠΕΤΡΙΔΕΙΟ'' , οι χωριανοί ανταποκρίθηκαν και είχαμε μια ωραία  βραδιά.

Οι φωτογραφίες  είναι του Χρήστου Τσουκάκη και είμαι βέβαιος ότι οι όπου
Γης Γρεβεντάτες,  τον ευχαριστούν. 

Ο ΜΑΣ προσκάλεσε, "οι άντροι" του Γρεβενιτίου ανταποκρίθηκαν...

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ηλεκτρικό και τηλέφωνο στο Γρεβενίτι!!

Δάσκαλος: Εγώ παιδιά όταν γεννήθηκα στο χωριό μου δεν είχαμε ηλεκτρικό. Μεγάλωσα χωρίς τηλεόραση, δεν ξέραμε ούτε τη λέξη, και όλη τη μέρα παίζαμε ανέμελοι.
Μαθητής (Νίκος): Εγώ, κύριε, θα ήθελα να είχα μεγαλώσει όπως τότε. Να παίζω όλη μέρα.


Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Κοινωνικά (Σήμερα γάμος γίνεται)

 
Νίκος και Θέμις
(Θέμις:κόρη του Αντώνη Μακρυγιάννη και της Σοφίας Ζουμπούλη) 
09.03.2013
 
Ιερός Ναός Παναγίας Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη στις 21:00
 
 

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΖΑΓΟΡΙΟΥ

Τα πρώτα ευρήματα ανθρώπινης παρουσίας στην περιοχή (οστέινα και λίθινα εργαλεία, καθώς και 20.000 τμήματα οστών των θηραμάτων) ανάγονται στην ανώτερη Παλαιολιθική εποχή ( 1400-8000 π.Χ.). Εντοπίστηκαν το 1987, σε ασβεστολιθικό σπήλαιο στη θέση Κλειδί, στην δεξιά όχθη του Βοϊδομάτη και κοντά στη Μονή Αγίων Αναργύρων Κλειδωνιάς.

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Αλή Πασάς, από λήσταρχος ηγεμόνας

«Ούτε αγιοποίηση ούτε δαιμονοποίηση»

Ένα ακόμη λεύκωμα αφήνει παρακαταθήκη στην πόλη ο πρώην δήμαρχος και αρχιτέκτονας Τάσος Παπασταύρου. Χθες Σάββατο, στις 8 το βράδυ, ο δήμος Ιωαννιτών παρουσίασε στο Πνευματικό Κέντρο το δίτομο λεύκωμα με τίτλο: «Αλή Πασάς, από λήσταρχος ηγεμόνας».