Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Με γιαννιώτικη (βοβουσιώτικη) συμμετοχή στις Ευρωεκλογές



ΤΟ  ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Με βοβουσιώτικη συμμετοχή στις Ευρωεκλογές

Με Γιαννιώτικη συμμετοχή κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές το κόμμα των Πρασίνων – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία, που καλεί τους πολίτες αφενός να συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές και αφετέρου να στηρίξουν ένα εναλλακτικό σχέδιο για έξοδο από την οικονομική κρίση. 
Στο ευρωψηφοδέλτιο συμμετέχει ο Γιαννιώτης Καμίλο Νόλλας, με καταγωγή από τη Βωβούσα. Ο φωτογράφος και δάσκαλος φωτογραφίας μίλησε για την αποδοχή της πρόσκλησης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Ευρωβουλευτή των Πρασίνων και εκ νέου υποψήφιο Νίκο Χρυσόγελο. 
Στόχος του κόμματος είναι να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί στο Ευρωκοινοβούλιο, ώστε να ανατραπούν οι πολιτικές λιτότητας και να σχεδιαστεί και εφαρμοστεί μία εναλλακτική στρατηγική που θα οδηγήσει σε μία βιώσιμη οικονομία με ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. 
Ο κ. Χρυσόγελος τόνισε πως τα «πράσινα κόμματα» δεν ασκούν μόνο κριτική στις πολιτικές που εφαρμόζονται, αλλά καταθέτουν και προτάσεις, κάποιες από τις οποίες έχουν υιοθετηθεί από το Ευρωκοινοβούλιο, όπως είναι η πρόταση για λογοδοσία της τρόικα και ο έλεγχος του χρηματοπιστωτικού τομέα. 
«Η αξιολόγηση των πολιτικών της τρόικα έδειξε πως η πολιτική της λιτότητας δεν είναι μονόδρομος», σημείωσε χαρακτηριστικά, και κάλεσε τους πολίτες να ενισχύσουν τις διαφορετικές φωνές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη συμμετοχή τους στις εκλογές. 
«Αν η αντίθεσή μας αφορά στις κυρίαρχες πολιτικές, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουμε τις πολιτικές αυτές και όχι να απέχουμε ή να αφήσουμε περισσότερο χώρο σε άδικες ή καταστροφικές πολιτικές», σημείωσε. 
Από την πλευρά του ο κ. Νόλλας, κάλεσε επίσης τον κόσμο να συμμετέχει στις Ευρωεκλογές, ενώ έδωσε έμφαση στο ζήτημα του πολιτισμού. «Ο πολιτισμός σε συνεργασία με την εκπαίδευση αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την αλληλεγγύη και την επικοινωνία», σημείωσε. 
                                                                                                                           ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΑΛΑΤΣΗ
 Ήπειρος - Ιωάννινα - Κοινότητα Βοβούσης
Βοβούσα!!