Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Προς Γρεβεντάτες!


Αγαπητοί μου συγχωριανοί-Γρεβεντάτες!

Ως υποψήφιος Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γρεβενιτίου του Δήμου Ζαγορίου, αποφάσισα να επικοινωνήσω με όλους σας, με πολλή αγάπη, σεβασμό και υπευθυνότητα και να ζητήσω να με τιμήσετε με την ψήφο σας  στις προσεχείς  δημοτικές εκλογές της  26ης Μαΐου του 2019.  
Επειδή είμαι μόνιμος κάτοικος Γρεβενιτίου, γνωρίζω πολύ καλά τα θέματα του χωριού μας και θα προσπαθήσω να συμβάλλω αποφασιστικά στην επίλυσή τους, στενά συνεργαζόμενος με τη νέα Δημοτική Αρχή, τον Μορφωτικό-Αναπτυξιακό Σύλλογο (ΜΑΣ)  του χωριού μας, αλλά και όλους τους συγχωριανούς.
Ειδικότερα θα μεριμνήσω:
Α. Να γίνονται τακτικές γενικές συνελεύσεις, τουλάχιστον μια φορά κάθε τρεις μήνες ώστε να ακούγονται άμεσα οι προτάσεις των συγχωριανών για όλα τα  γενικά και ατομικά προβλήματα που τους απασχολούν. Σ΄αυτές θα μπορεί να συμμετέχει ενεργά και ο Δήμαρχος με τους αρμόδιους Δημοτικούς Συμβούλους.
Β. Για τη διαμόρφωση των θεμάτων - προβλημάτων και των στρατηγικών επίλυσής τους θα ζητώ και τη γνώμη συγχωριανών μας, οι οποίοι διαθέτουν ειδικές γνώσεις και εμπειρία. 
Γ. Θα ενεργώ άμεσα για τη γενική καθαριότητα των δρόμων και λοιπών κοινόχρηστων χώρων, όπως π.χ. κοπή χόρτων, διάθεση περισσότερων κάδων απορριμάτων κ.τ.λ.
Δ. Θα ενεργώ άμεσα για την αντιμετώπιση θεομηνιών, όπως π.χ. πλημμύρες, κατολισθήσεις, αποχιονισμοί  κ.ά. 
Ε.Άμεση προτεραιότητα θα δώσω στην  εσωτερική οδοποιία. Όλοι θα αποκτήσουν άνετη πρόσβαση στα σπίτια τους με ή χωρίς αυτοκίνητο. 
ΣΤ. Το δίκτυο ύδρευσης θα βελτιωθεί με τη συνεργασία της  Δημοτικής αρχής. Στο Γρεβενίτι με τα τόσα πολλά νερά, είναι κρίμα κάποια σπίτια να μην έχουν κανονική και απρόσκοπτη ύδρευση. 
Επίσης, θα κάνω ό,τι πρέπει ώστε να λειτουργεί το κοινοτικό αυλάκι για το πότισμα των κήπων και χωραφιών.
Ζ. Ο επαρχιακός δρόμος Μηλιωτάδων-Γρεβενιτίου θα πρέπει να βελτιωθεί για την άνετη και ασφαλή πρόσβαση των οχημάτων. Επίσης, θα μεριμνήσω για την καλή λειτουργία των δρόμων από Γρεβενίτι προς τις γειτονικές κοινότητες, σε συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς. 
Η. Σε στενή συνεργασία με τον Μορφωτικό-Αναπτυξιακό Σύλλογο (ΜΑΣ) Γρεβενιτίου, θα συμμετέχω ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού μας, όπως  π.χ. στην οργάνωση του πανηγυριού στις 15 Αυγούστου, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις κ.ά.
Θ. Μέριμνα ιδιαίτερη θα ληφθεί για την εκπαίδευση των παιδιών και για τη στήριξη των προγραμμάτων του Δήμου για τη μέριμνα προς τους υπερήλικες και λοιπούς αναξιοπαθούντες συγχωριανούς.
Ι. Στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, θα ενεργήσω ώστε να αποτραπεί η διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου από την περιοχή, για να μην μολυνθεί το φυσικό και αγνό περιβάλλον του χωριού μας.
ΙΑ. Θα μεριμνήσω για τη λειτουργία του νοσοκομείου μας  ως Κέντρο Υγείας και τη στελέχωσή του με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
ΙΒ. Ως Αντιπρόεδρος του Δασικού Συνεταιρισμού Γρεβενιτίου, θα ενεργώ για την ομαλή λειτουργία του, τη δασοπροστασία και ό,τι αυτό συνεπάγεται. 
ΙΓ. Θα στηρίξω ενεργά τις αγροτικές, κτηνοτροφικές και λοιπές επαγγελματικές επιχειρήσεις του χωριού μας. 
ΙΔ. Θα καταβάλω όλες μου τις προσπάθειες  για την αποπεράτωση των εργασιών, για να τεθεί σε λειτουργία το Τουριστικό Περίπτερο-Ξενοδοχείο του Γρεβενιτίου.
  
 Γενικά θα είμαι παρών και θα παίρνω όλα τα αναγκαία μέτρα για να γίνεται πιο άνετη και ευχάριστη η διαβίωση των ντόπιων και των τουριστών στο όμορφο χωριό μας. 

Ευχαριστώ
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Μενέλαος Δ. Βόντινας