Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Καλή σχολική χρονιά από τον ΜΑΣ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ!

 


Ναι, λοιπόν! Φθάσαμε στο πρώτο κουδούνι, στην αρχή του σχολικού έτους που θα ξανακαλέσει μικρούς και μεγάλους να γεμίσουν τις σχολικές αίθουσες με την χαρά της συμμετοχής στην ομάδα και την προσδοκία στην γνώση! Αυτή την "αγαθή" γνώση επιδιώκοντας, φθάνουν να κατακτήσουν τους στόχους τους οι Γρεβενιτάτες και οι Γρεβενιτάτισσες και να ανεβάζουν το πνευματικό επίπεδο του χωριού μας όλο και πιο ψηλά, πάνω από την κορφή της Τούφας!

 Η έναρξη του σχολικού έτους είναι και η αφορμή λοιπόν, να θυμηθούμε την ημέρα του δεκαπενταύγουστου, όταν ο ΜΑΣ ΓΡΕΒΕΝΙΤΊΟΥ βράβευσε όσους ολοκλήρωσαν με επιτυχία την πρώτη βαθμίδα της εκπαίδευσης και εισήχθησαν σε μια πανεπιστημιακή σχολή, εκείνους που κατέκτησαν τον τίτλο του πτυχιούχου Ανώτατης Εκπαίδευσης και όσους πήγαν ένα βήμα παραπάνω, ολοκληρώνοντας μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικές διατριβές πάνω στο αντικείμενό τους.

 Φυσικά ο σύλλογός μας δεν ξεχνά και την πολύτιμη προσφορά στην καταγραφή της παράδοσης των παλιότερων κατοίκων του χωριού κι έτσι βράβευσε μια ακούραστη εθελόντρια του συλλόγου, που μεταλαμπαδεύει από γενιά σε γενιά την τεχνική του κεφαλόδεσμου, την κυρία Βασιλική Βέρου.

 Κορυφαία στιγμή των βραβεύσεων ήταν η επίδοση τιμητικού ορειχάλκινου χειροποίητου στεφάνου βελανιδιάς, στον συγχωριανό μας, που χρόνια τώρα ευεργετεί και προσφέρει αθόρυβα στο Γρεβενίτι αλλά και στην ευρύτερη ηπειρωτική γη, τον αγαπητό Βασίλη Τριάδη, στο πρόσωπο του οποίου ενσαρκώνεται η συνέχεια της ευποιΐας στην Εύανδρο Ήπειρο.

 Και καθώς η εκδήλωση φέτος πραγματοποιήθηκε μπροστά στο Δημοτικό Σχολείο του Γρεβενιτίου, ας μην ξεχνάμε το ρόλο του σχολείου στην πνευματική αναγέννηση του τόπου μας και το χρέος μας να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να του ξαναδώσουμε την παλιά του αίγλη!

Καλή σχολική χρονιά με υγεία και αισιοδοξία!

Για το ΔΣ του ΜΑΣ ΓΡΕΒΕΝΙΤΊΟΥ

Μάχη Παπαευσταθίου