Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Iron Mouth: Ένα παρ' ολίγον τραγικό γεγονός που έγινε τραγούδι...από τον Δημήτρη Δερμάνη!

               

Πέρσι το καλοκαίρι τα ρεύματα του Πατραϊκού άρπαξαν μέσα από τα χέρια του πατέρα, τη μικρή του κόρη, που ήταν πάνω στο σωσίβιο της. Το μικρό κοριτσάκι περιπλανήθηκε στην ανοιχτή θάλασσα και σώθηκε από το φερυμπότ της γραμμής. Την πλησίασε, κατέβασε την μπουκαπόρτα και οι ναυτικοί το παρέδωσαν και πάλι στην ασφαλή αγκαλιά των γονιών του.

Όταν είδα το βίντεο της διάσωσης πραγματικά μου κόπηκε η ανάσα! Η μικρή στο πέλαγος, γατζωμένη στο μονόκερο, ψύχραιμη, γενναία και το τεράστιο πλοίο να τη προσεγγίζει! Αναρωτήθηκα αν θα ήμουν τόσο ήρεμος αν είχα πάθει το ίδιο, βλέποντας το σιδερένιο στόμα να ανοίγει και να προσπαθεί να με σώσει!

Έτσι γεννήθηκαν οι στίχοι και το τραγούδι IRON MOUTH. Στο μικρόκοσμο του τραγουδιού το κοριτσάκι έφυγε μόνο του γιατί ήθελε να γευτεί την ελευθερία, το πέλαγος, τον ήλιο. Ήταν όμως πολύ μικρή για μια τέτοια περιπέτεια...

Για τους πιο αναλυτικούς περί της μουσικής η ηχητικότητα του κομματιού κλείνει το μάτι στην synth pop των 80s και την disco των 70s. Είναι και το στυλ άλλωστε της persona Lynth Sord με το οποίο το υπογράφω.

Η Frantzeska ήταν η ιδανική ερμηνεύτρια και συνεργαζόμαστε τον τελευταίο χρόνο σε αρκετά project. Εδώ κάνει την πρώτη της εμφάνιση με πρωτότυπο υλικό.

Καλή σας απόλαυση και καλή αντάμωση!

Το τραγούδι μπορείτε να το ακούσετε πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο


https://www.youtube.com/watch?v=in0Act58qTE


ΥΓ

Ειδικά για όλους τους φίλους του Greveniti Blogspot, έτσι σαν ιδιαίτερο δωράκι, έχω και τον παρακάτω σύνδεσμο που μπορείτε να κατεβάσετε το τραγούδι δωρεάν στη συσκευή σας και να το ακούτε όποτε θέλετε χωρίς να ξοδεύετε τα data σας https://bit.ly/IronMouthDownload

                        Δημήτρης Δερμάνης


"ΓΡΕΒΕΝΙΤΙ": Μπράβο, Δημήτρη!