Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Μεγάλη Πολυφωνική Σύναξη στην καρδιά της Αθήνας, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, 7 μμ., Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών

 

Πριν από δύο χρόνια, στις 17 Δεκεμβρίου 2020, το Πολυφωνικό Καραβάνι εγγράφηκε στις Καλές Πρακτικές Διαφύλαξης Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Αποτελεί την πρώτη και την μόνη, μέχρι τώρα, εγγραφή από μέρους της Ελλάδας στον κατάλογο των Καλών Πρακτικών και μία από τις, μόλις, είκοσι εννέα αναγνωρισμένες, διαχρονικά, Καλές Πρακτικές από τα 180 κράτη – μέρη της Σύμβασης της UNESCO. Μια μέγιστη αναγνώριση για ένα θεσμό που δρα και προσφέρει εδώ και είκοσι πέντε χρόνια, αφοσιωμένος στημ έρευνα, την προβολή και την μεταλαμπάδευση του Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού. Μια μέγιστη αναγνώριση για την Ηπειρώτικη Πολυφωνία και την κοινότητά της που στήριξε ομόθυμα την πρόταση εγγραφής. 

Η «Άπειρος» (Πολυφωνικό Καραβάνι), γιορτάζοντας τα δύο χρόνια από την παγκόσμια αναγνώριση, διοργανώνει έναν κύκλο εκδηλώσεων, ξεκινώντας με μια μεγάλη πολυφωνική σύναξη στην καρδιά της Αθήνας! Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, στις 7 μμ, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Kλεισθένους 15, 7ος όροφος), ανταμώνουν και τραγουδούν δώδεκα πολυφωνικά σχήματα, σε μια μεγάλη γιορτή πολυφωνίας! H εκδήλωση πραγματοποιείται την στήριξη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερου κύκλου δράσεων με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Συμμετέχουν τα πολυφωνικά σχήματα, οι όμιλοι και τα εργαστήρια:

«Δελβινιώτικα», Κοσσοβίτσα, “Lot Kurbeti”, «Χαονία», «Ισοκράτισσες», “Όμορφη Χειμάρρα», «Ωδές», «Πολύφωνο» (ΚΕΜΦΑ), “Fllad Laberie”, Eργαστήρι ΠΣΕ, Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου, Σύλλογος «Ιλισσός». Κοντά μας θα είναι και ο ΧΟΠΟΣΥΔΕ «Δερόπολη» ενώ οι συμμετοχές διαρκώς πληθαίνουν. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο και θα ξεκινήσει στις 7 μμ με μια μικρή αναφορά στην επέτειο και την προβολή δεκάλεπτου βίντεο που συνοδεύει την εγγραφή του Πολυφωνικού Καραβανιού στην UNESCO. Στη συνέχεια η σκυτάλη της βραδιάς περνά στο υποσχετικό και γενναιόδωρο γαϊτανάκι των πολυφωνικών ομίλων και σχημάτων που ανταμώνουν και τραγουδούν, μετά από πολύ καιρό, πρώτη φορά τόσοι πολλοί μαζί ξανά σε χειμωνιάτικη εκδήλωση. Το Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών βρίσκεται στην οδό Κλεισθένους 15, στον 7ο όροφο, ακριβώς πίσω από το Δημαρχείο της Αθήνας, η αίθουσα είναι ευρύχωρη, θερμαίνεται και αερίζεται, με έγνοια για τα μέτρα αλληλοπροστασίας.  

Καλή αντάμωση!

«Άπειρος» Πολυφωνικό Καραβάνι

apiros@otenet.gr, www.polyphonic.gr