Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Νέα από το Γρεβενίτι ...

Κίνδυνος και ... ελπίδα 
για τον ναό της Παναγίας στο Μεσοχώρι 
Αν δεν βιαστούν κάποιοι ...
Κατά την επίσκεψη του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμου και παρουσία του Δημάρχου κ. Σπύρου η Εκκλησιαστική  Επιτροπή ζήτησε βοήθεια για την επισκευή του Ιερού Ναού της Παναγίας  στο Μεσοχώρι.
Όπως όλοι ξέρουν, το βόρειο μέρος του ναού κινδυνεύει άμεσα με κατάρρευση. Από ότι φαίνεται η ανησυχία έφτασε επιτέλους  "ψηλά" και πριν από λίγες μέρες επισκέφτηκε το χωριό πενταμελές κλιμάκιο ειδικών και ασχολήθηκε, επιτέλους, επισταμένως  με το πρόβλημα.
Ελπίζουμε ότι σύντομα θα εκπονηθεί μελέτη και θα βρεθούν τα χρήματα για την επισκευή.     

 Η ανακατασκευή στο Τουριστικό Περίπτερο
 κοντεύει στο τέλος!... 

Δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα, είναι αλήθεια. Οι εργασίες  στης "Άρτας το γεφύρι", συγνώμη, στο Τουριστικό Περίπτερο (ξενοδοχείο) του χωριού, έχουν προχωρήσει αρκετά και κοντεύουν στο τέλος!
Σύντομα το "ΓΡΕΒΕΝΙΤΙ" θα έχει φωτογραφίες και ρεπορτάζ.


Το καφενείο στο Μεσοχώρι ... κλειστό!

Οι ενοικιαστές του καφενείου στο Μεσοχώρι  αποχώρησαν, όχι βελούδινα, και μίσθωσαν το καφενείο του Τριστένου.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Μητρόπολη Ιωαννίνων, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκουν οι αποφάσεις για τις περιουσίες των ναών, θα αποφασίσει ώστε σύντομα να γίνει δημοπρασία. 
Ας ελπίσουμε ότι ο νέος εκμισθωτής θα έχει όρεξη και μεράκι για να ανταποκριθεί σε έναν ρόλο αρκετά δύσκολο.
Άποψη πολλών συγχωριανών είναι ότι θα πρέπει να γίνεται μια πρώτη δημοπρασία στην οποία  θα επιτρέπεται μόνον σε χωριανούς να συμμετέχουν. Αν  δεν υπάρξει ενδιαφέρον τότε θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής  και εκτός Γρεβενιτίου.