Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Νέα από το Γρεβενίτι



  • Η παράσταση του ΔΗΠΕΘΙ στο Μεσοχώρι Γρεβενιτίου, μετά από νέο προγραμματισμό του Δήμου Ζαγορίου,  θα δοθεί τελικά την   
                                            Παρασκευή 7 Αυγούστου.





Τη σκηνοθεσία του έργου έχει κάνει ο Γιώργος Μπακόλας. Τους ρόλους του ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Γιολάντα Καπέρδα, Μαρία Κατσουλίδη, Βασίλης Σιάφης, Αθηνά Τσικνιά, Γιώργος Φλώρος. Σκηνικά - κοστούμια: Αγγελική - Βασιλική Σιδέρη. Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης.

Δύο λόγια για το έργο

Η «Ναπολεοντία» είναι ένα ειρωνικό ιλαρόδραμα που διαδραματίζεται στο Ναύπλιο του 1835, στις απαρχές της δημιουργίας του ελληνικού κράτους όταν ο νεαρός Όθων αναλαμβάνει την εξουσία του νέου ελληνικού βασιλείου. Οι Έλληνες υπήκοοί του μυούνται στο βαλς, ξένοι χοροδιδάσκαλοι διδάσκουν και ντόπιοι χωροφύλακες εποπτεύουν. Μετά τον τουρκικό ζυγό οι Έλληνες προετοιμάζονται να παραδοθούν στη νέα δουλεία, αυτή του εξευρωπαϊσμού. Κωμικές καταστάσεις, ερωτικές ίντριγκες, διλήμματα ταυτότητας, ισορροπούνται στην σύγχρονη γραφή του Αντρέα Στάικου.


Ένα πουλάκι γρεβεντάτικο μού είπε ότι θα γίνει προσπάθεια να οργανωθεί στο χωριό μια μουσική βραδιά! Εύχομαι να τα καταφέρουν, γιατί όλα έχουν τη δυσκολία τους και πρέπει να βοηθήσουν πολλοί από λίγο. Δυστυχώς, στο χωριό έχουν απομείνει λίγοι, που πρέπει να κάνουν πολλά! Το καλοκαίρι ας ακούσουν όσοι προσπαθούν και καμιά καλή κουβέντα, γιατί όπως είπε κάποιος: "Είναι πολύ εύκολο να είσαι στην Αθήνα ή αλλού και να κάνεις κριτική για το πώς πρέπει να γίνονται τα πράγματα στο χωριό  από ...τους άλλους ".  
                                      Γρεβενίτι, Δεκαπενταύγουστος, ξημέρωμα στο τσακίρ κέφι! 
                                                                                       Καλή αντάμωση  στο έμορφο χωριό μας!