Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Ζαγορίου για το έτος 2016

 Από τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Ζαγορίου
 Ράπτη Ηλία και Ρούσκα Παναγιώτη 
λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση την οποία και δημοσιεύουμε. 

  Ο προϋπολογισμός του Δήμου Ζαγορίου
 για το έτος 2016

>> Η ψήφιση του ετήσιου προϋπολογισμού κάθε Δήμου αποτελεί το κορυφαίο θέμα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.  Όλοι περιμένουν με ενδιαφέρον τις εξαγγελίες, τις ανακοινώσεις και στρατηγικό σχεδιασμό για τη λειτουργία του Δήμου και την πορεία του ολόκληρη τη χρονιά.
>> Δυστυχώς την περασμένη Δευτέρα 18/1/2016 η νέα δημοτική αρχή με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Βασίλειο Σπύρου έφερε για ψήφιση έναν προϋπολογισμό -σχεδόν επανάληψη του περισινού.
>>  Και αν ο περισινός προϋπολογισμός είχε την ανοχή της αντιπολίτευσης για την πρωτόπειρη θητεία του κ. Σπύρου, εφέτος η αποδοχή και η υπερψήφισή  του από την αντιπολίτευση θα ήταν συνενοχή. Ο δήμαρχος επικαλούμενος την οικονομική κρίση δεν επιχείρησε κανένα σχεδιασμό με  προοπτική την ανάπτυξη και την προβολή του Ζαγορίου και παρουσίασε έναν προϋπολογισμό που περιλαμβάνει ως επί το πλείστον  αναθέσεις μικρών έργων σε κάθε κοινότητα με μόνο σκοπό την ικανοποίηση μικροπολιτικών υποσχέσεων σε ημετέρους. Ιεράρχηση των αναγκών και των προτεραιοτήτων δεν υπάρχει. Η πρωταρχική ανάγκη έργων ύδρευσης αγνοείται.  Δεν συμπεριλήφθηκε ούτε το Ελάχιστο απαιτούμενο ποσό για τον καθαρισμό της δεξαμενής στο Δικορφο.
>> Η πρακτική των Αναθέσεων και όχι προκήρυξης δημοπρασιών για καθαρισμούς Δασικών δρόμων, δημοτικών δρόμων, εκχιονισμού, καθαρισμού των παρόδιων χαντακιών , διευθέτησης κοίτης ποταμων κλπ αποτελούν το μακρύ κατάλογο έργων με προφανή σκοπό τη διασπάθιση του λιγοστού δημοσίου χρήματος.
>> Η υποβάθμιση της λειτουργίας του Πνευματικού Κέντρου  του Δημου  με τη διάθεση του ποσού  μόλις των 1000€ στον ανάλογο κωδικό, η περιορισμένη ενίσχυση των Πολιτιστικών Συλλόγων και η έλλειψη οποιασδήποτε πρότασης που αφορά στην πολιτιστική δράση και τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς οδηγεί στην υποβάθμιση και τον μαρασμό του ιστορικού μας τόπου.
>>  Προφανής είναι επίσης η έλλειψη οποιασδήποτε βούλησης για την προώθηση της Τουριστικής προβολής του Δημου με καθυστέρηση ακόμη  και της σύστασης Επιτροπής Τουρισμού, αλλά και  της αναβάθμισης  της ιστοσελίδας του.
>> Ομοίως δεν περιλαμβάνεται καμία  προσπάθεια προβολής ανάδειξης των Μαρτυρικών χωριών του Δήμου με την τοποθέτηση μηδενικου ποσού στον ανάλογο κωδικό.
>>   Πρωτοφανής ειναι η αδιαφορία για τους κτηνοτρόφους του Δήμου, ενώ κάνει εντύπωση η καθυστέρηση στις διαχειριστικές μελέτες με ανάλογες συνέπειες  στους  δασικούς Συνεταιρισμούς .
>> Ασφαλώς η έλλειψη μελετών στερεί κάθε ελπίδα για ένταξη έργων στο νέο Ε.Σ.Π.Α. , το Σ.Ε.Σ. Κανένα όραμα στην κατευθυνση αυτή (Π.χ.μελέτη οδικής σύνδεσης Α.Ζαγορίου και Κ.Δ.Ζαγοριου ) καθώς και αφαίρεση ποσού απο τον προϋπολογισμό μελέτης εγκατάστασης και επεξεργασίας λημμάτων ΤΣΕΠΕΛΟΒΟΥ.
>> Η Δημοτικη Αρχή, η Συμπολίτευση και ο Δήμαρχος κ. Σπύρου για άλλο ένα έτος θα πορευτεί με τα λίγα, θα λειτουργήσει με τα βασικά και θα προσεύχεται για τις καιρικές συνθήκες (Γενάρης και δεν χιόνισε ) .
>> Ευτυχώς που μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Υπάρχουν ακόμη ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ που αντιστέκονται  αντιδρούν έχουν άλλες Προτάσεις και Θεσεις και δεν ψηφίζουν τα πάντα δια της Ανατάσεως  της χειρός. ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ για τους οποίους η ανάδειξη του Ζαγορίου αποτελεί στοίχημα.
>> Το Ζαγορι για δεύτερη συνεχή χρονια δεν μπορεί να ελπίζει στην ανύπαρκτη Δημοτική αρχή του   Κυρίου Σπύρου ...
                                                    

"ΖΑΓΟΡΙ ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ"


ΡΑΠΤΗΣ ΗΛΙΑΣ-ΡΟΥΣΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ