Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Μπορούν τα Γιάννενα να γίνουν η Silicon Valley της Ελλάδας;(Με άρωμα Γρεβενιτίου!)

Μπορούν τα Γιάννενα να γίνουν η Silicon Valley της Ελλάδας;
Μπορούν τα Γιάννενα να γίνουν η Silicon Valley της Ελλάδας;
Όχι στη λογική που υπόσχεται ο Νίκος Παππάς να μετατρέψει την Πάτρα σε ελληνική έδρα της τεχνολογικής καινοτομίας ή ο Δημήτρης Μάρδας να φτιάξει το θερινό Νταβός σε κάποιο έρημο ελληνικό νησί. Αλλά με όρους πραγματικών επενδύσεων στον τομέα της τεχνολογίας και της πληροφορικής…
Πριν από μερικούς μήνες, έγινε ένα πρώτο μεγάλο βήμα, με την εγκατάσταση στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου της P&IΕλλάς ΕΠΕ, θυγατρικής της μεγάλης γερμανικής εταιρείας Λογισμικού και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού P&I (Personal & Informatik) AG, που επέλεξε τα Γιάννενα και όχι την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη για την επέκτασή της στη χώρα μας.
Οι τοπικοί άρχοντες μπορεί να θυμούνται από τα εγκαίνια της εταιρείας, μόνο το… κοσμικό γλέντι με γνωστούς τραγουδιστές που παρατέθηκε σε λιγοστούς παράγοντες από τους υπευθύνους της P&I, ωστόσο η εταιρεία έχει ανοίξει τον κύκλο της δραστηριότητάς της, με στόχο μέχρι το 2020 να φτάσει τα 120 άτομα προσωπικό σε προγραμματιστές. Ως τώρα, απασχολεί 13 + 18 + 10 άτομα, με τους τελευταίους να εντάσσονται στην εταιρεία ως ένα νέο τμήμα (QA).

Το meetingτης P&I
Την ερχόμενη εβδομάδα, πρόκειται να φιλοξενηθούν στην πόλη των Ιωαννίνων μερικά εκατοντάδες στελέχη από τις θυγατρικές της P&Iανά τον κόσμο, στο ετήσιο meetingτης εταιρείας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, επιμορφωτικά σεμινάρια ανά ομάδες στελεχών αλλά και ψυχαγωγικό πρόγραμμα στις ομορφιές του τόπου μας. Ο διευθυντής ανάπτυξης της P&I Ελλάς ΕΠΕ Ιωάννης Τσιλιμπάρης κανονίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες αυτές τις μέρες και εκτιμάται πως από μόνο του αυτό το γεγονός θα αποφέρει στην περιοχή ένα σημαντικότατο οικονομικό όφελος.
Ο καταγόμενος από το Γρεβενίτι Ζαγορίου CEO της μητρικής εταιρείας P&I AG Βασίλης Τριάδης θα δώσει ασφαλώς το «παρών» και στις επαφές του με τους τοπικούς φορείς, αναμένεται να αναφερθεί στις προοπτικές της θυγατρικής εταιρείας.

Και νέα επένδυση;
Μπορεί κάποιοι από τους τοπικούς παράγοντες να μην αντιλαμβάνονται τη σημασία μιας επενδυτικής κίνησης, γιατί έχουν μάθει να αξιολογούν τα πάντα προσαρμόζοντάς τους ένα excel, το οποίο υπολογίζει τις ψήφους… και στην προκειμένη περίπτωση το κοντέρ δεν μετρά. Η προστιθέμενη αξία για τον τόπο όμως, χτίζεται σταδιακά και με τέτοια βήματα.
Το ακόμα πιο σημαντικό δε, σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΑ», είναι πως με την έλευση του MrP&IAG, ίσως εκδηλωθεί και το ενδιαφέρον να επενδύσει στα Γιάννενα, μιας ακόμα μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας από το χώρο της πληροφορικής, η οποία ανήκει στο επενδυτικό fundPermira, ιδιοκτήτης του οποίου είναι μεταξύ περίπου 25 εταιρειών και η P&I.
Αν όντως, προχωρήσει το σχέδιο, η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για την ανάγκη 200 περίπου προγραμματιστών (!) και σε αυτό το ενδεχόμενο, τα Γιάννενα θέτουν σοβαρή παρακαταθήκη να μετατραπούν σε επίκεντρο της σύγχρονης Ελλάδας.
(To ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Νέοι Αγώνες" στο φύλλο της Παρασκευής, 13/4/2018)

                                                                

"ΓΡΕΒΕΝΙΤΙ": Ευχαριστούμε την καλή συγχωριανή Κούλα Χασιώτη, που μας έστειλε την ανάρτηση!