Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Για το κτηματολόγιο...


Το οροπέδιο Βορτόπι στο Γρεβενίτι ή "Αν το δηλώσεις, θα το σώσεις"!
Φωτό: Κων/νος Πατίκος

Το  "ΓΡΕΒΕΝΙΤΙ" στις 17 Αυγούστου στο Ελατοχώρι ενημερώθηκε από την ευγενέστατη
κ. Τσουμάνη για το κτηματολόγιο και θα προσπαθήσει να σας μεταφέρει ό,τι κατάλαβε...
  • Κατ΄αρχάς  ΜΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΆΛΛΕΣΤΕ! Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος και θα σας οδηγήσει σε λάθος αποφάσεις. Έτσι κι αλλιώς όποιος έχει δικαίωμα (οικία, οικόπεδο, χωράφι) είναι υποχρεωμένος να το δηλώσει από 15 Οκτωβρίου 2018 έως 15 Ιανουαρίου 2019. Αν θα δοθεί παράταση δεν ξέρω, αλλά τι έγινε χωρίς παράταση; Τέλη; Φορολ. δηλώσεις; κ.ά.
  • Η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο έχει λεπτομερή ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr , όπου μπορείτε να βρείτε όποια πληροφορία χρειάζεστε. 
  • Η δήλωση μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, άρα δεν χρειάζεται να πάτε στο Γρεβενίτι, αλλά μια...βόλτα στο χωριό πάντα κάνει καλό! Ακόμα και η πληρωμή γίνεται σε τράπεζα και καταχωρούνται τα παραστατικά. Αν δεν τακτοποιηθείτε οικονομικά η δήλωσή σας δεν έχει ολοκληρωθεί. Οι πιο μεγάλοι και όσοι δεν τα καταφέρνετε και τόσο καλά  με τα "νέα μέσα", πείτε στους πιο μικρούς να σας βοηθήσουν και θα ανταμειφθούν, όταν θα τους κληροδοτήσετε περιουσία στο όμορφο  ΓΡΕΒΕΝΙΤΙ!
  • Βασικό είναι να ξέρετε τα σύνορα του ακινήτου. Το τοπογραφικό δεν είναι απαραίτητο, αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη, επειδή έφυγαν οι παλιοί, ευκαιρία είναι με κάποιο κόστος βέβαια, να ξέρεις τα σύνορά σου.  
  • Για όποιον δεν έχει κανέναν τίτλο, έτσι είναι οι περισσότεροι, θα λειτουργήσει η χρησικτησία...
  • Αν έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς ή όχι, στην ιστοσελίδα θα βρείτε όλες τις οδηγίες...
  • Γενικά, για κάθε περίπτωση  έχει προβλεφθεί και μια λύση...
Είναι κάτι το οποίο έπρεπε να είχε γίνει πριν από πολλά χρόνια, όταν ζούσαν οι πιο παλιοί που ήξεραν και τα όρια ήταν πιο διακριτά. Αν κάτι δεν δηλωθεί, σε εφτά χρόνια περιέρχεται στο δημόσιο. 
Επειδή η ζωή δεν ακολουθεί μια γραμμική ομαλή πορεία, πρόσφατα είδαμε κάποιες αναταράξεις, το χωριό, ίσως, σε κάποιες δύσκολες περιπτώσεις  αποδειχθεί μια κάποια λύση. Επίσης, μπορεί σε κάποιο χωράφι που δεν θα δηλώσετε να βρεθούν διαμάντια ή "διαμάντια"! Άρα... 

Θα τελειώσω με μια παροιμία που λέει η μάνα μου: " Όλο τον κόσμο άκου κι απ΄το μυαλό σου μη βγαίνεις!"