Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Δημάρχου Ζαγορίου Βασίλη Σπύρου

Συνδημότες και συνδημότισσες, φίλοι του Ζαγορίου, εύχομαι η νέα χρονιά να φέρει υγεία, ευτυχία και ευόδωση των στόχων σας.
Το 2018 ήταν για το Δήμο μας μια καλή χρονιά, δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετωπίζει συνολικά η χώρα και η Τοπική Αυτοδιοίκηση που είδε τους πόρους της να μειώνονται δραματικά τα προηγούμενα χρόνια.
Παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα καταφέραμε ως Δήμος να προωθήσουμε σημαντικά έργα  αξιοποιώντας, τόσο το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και άλλες χρηματοδοτήσεις από υπουργεία, όσο και πιστώσεις από την Περιφέρεια και ίδιους πόρους. Πολλά από αυτά έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν το 2019 και θα δώσουν λύσεις σε προβλήματα ετών ή θα καλύψουν κενά σε υποδομές, δίνοντας αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο μας.
Έργα και παρεμβάσεις που στηρίζουν τον τουρισμό, την κτηνοτροφία και την καθημερινότητα των κατοίκων, μελέτες για τα δάση μας που ενισχύουν σημαντικά το εισόδημα των δασεργατών, παρεμβάσεις σε μνημεία και κτίρια.

Μεγάλος στόχος Δήμου και φορέων παραμένει η σύνδεση του κεντρικού Ζαγορίου με την Εγνατία οδό στον κόμβο Αράχθου-Ζαγορίου, έργο για το οποίο έχει υποβληθεί σχετικός φάκελος στο υπουργείο Υποδομών και αναμένουμε την χρηματοδότηση της μελέτης σε πρώτη φάση.
Προτεραιότητα αποτελεί η τουριστική ανάπτυξη και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο Δήμος μας, μέσα από δράσεις προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος,  σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του κλάδου. Η αύξηση της επισκεψιμότητας και η καθιέρωση του Ζαγορίου ως δημοφιλούς τουριστικού προορισμού για Έλληνες και ξένους δεν μας εφησυχάζει. Χρειάζεται διαρκής μέριμνα και ανάληψη πρωτοβουλιών για να συνεχίσει να βρίσκεται η περιοχή ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών.
Το 2019 είναι χρονιά εκλογών, ωστόσο αυτό δεν μας αποπροσανατολίζει από τον στόχο μας να ολοκληρώσουμε το έργο μας και,  μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο και τους εργαζόμενους στο Δήμο, να πάμε το Ζαγόρι μας ένα βήμα μπροστά.

Καλή και δημιουργική χρονιά.