Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Είναι ωραία στο Γρεβενίτι!

 


Είναι όμορφα στην Ήπειρο. Ειδικά το Φθινόπωρο με μοτοσυκλέτα και καλή παρέα.

Έτσι και φέτος φορτώσαμε τα απαραίτητα, ετοιμάσαμε μοτοσυκλέτες, κάναμε παραγγελία καλοκαιρία 😉και φύγαμε με διάθεση να οδηγήσουμε στις απαιτητικές διαδρομές του ανατολικού Ζαγορίου, μιας και οι φίλοι μου προσήλθαν στο πρωινό μας ραντεβού ανυπομονώντας να ξεκινήσει η περιπέτεια.

Δεν θα αναφερθώ σε πολλές λεπτομέρειες, διότι μου είναι αδύνατον να αποτυπώσω το τι ζήσαμε στην φετινή μας Φθινοπωρινή εξόρμηση, θα σας πω μόνο ένα, αξίζει με το παραπάνω να επισκεφθείς έστω και μια φορά την υπέροχη αυτή γωνία της πατρίδας μας. Τα πάμπολλα πανέμορφα τοπία σε συνδυασμό με την φιλοξενία των κατοίκων της περιοχής θα σας ανταμείψουν για την κούραση που επιφέρει η σφιχτή διαδρομή που διασχίζει την Πίνδο.

Η μεγάλη μας παρέα οδήγησε με ασφάλεια και όρεξη από το πρωί του Σαββάτου έως το βράδυ της Κυριακής απολαμβάνοντας το τοπίο και την άνεση του Λώτος farm για ακόμη μια χρονιά.



Οι στάσεις στα χωριουδάκια, οι μεζέδες στο Χάνι της Μελίνας - Γρεβενίτη (το τσιπουράκι που κέρασαν τηλεφωνικά μέλη της ΛΕΜΙ), ο καφές και η απίστευτη φιλοξενία της κυρίας Παναγιώτας και ο φιλικότατος ιδιοκτήτης του "Εν Δικόρυφω" στο πανέμορφο Δικόρυφο, μας ανέβασαν την όρεξη και την διάθεση στα ύψη. Το βραδινό συμπόσιο, οι μπύρες που έσβησαν την ζέστη και την γλυκιά κούραση της ημέρας, ήταν το κερασάκι στην τούρτα του Σαββάτου.

Το πρωινό ξύπνημα μας καλωσόρισε με μια λιακάδα που φώτιζε την περιοχή, δείχνοντας μας τον δρόμο για τον Γράμμο και την Καστοριά όπου θα απολαμβάναμε το μεσημεριανό μας καφεδάκι.

Η διάσχιση του Γράμμου μέσω Χρυσής - Πευκόφυτου θα ανταμείψει και τον πιο απαιτητικό αναβάτη, καλή άσφαλτος σε συνδυασμό με τοπίο μοναδικής ομορφιάς κάτω από τις κορυφές των Αρρένων, παράλληλα με τον Αλιάκμονα ποταμό.

Η μεσημεριανή σιέστα μας βρήκε στην Μαυριώτισσα, καφεδάκι στην λίμνη της Καστοριάς, πάμπολλα πηγαδάκια συζητήσεων και σχέδια για την επιστροφή, μιας και η παρέα δεν είχε χορτάσει 🙂

Επιστρέψαμε όλοι στην βάση μας γεμάτοι όμορφες στιγμές, εικόνες και ενέργεια σχεδιάζοντας ήδη την επόμενη μας εξόρμηση 🙂



"ΓΡΕΒΕΝΙΤΙ":  Ευχαριστούμε  τον Γιώργο Στραπέλη  για την  ωραία ανάρτηση!