Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ

 




ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15 105 52 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.:210-3241137 – Fax: 210-3243822

Α.Φ.Μ. 090109837 ΑΔ.Ο.Υ

www.panepirotiki.com  - email: info@panepirotiki.com

               

            Αριθ. Πρωτ. 3628                                                                Αθήνα   05-03-2021

Προς τα Σωματεία μέλη της Π.Σ.Ε.

(Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια,  Ομοσπονδίες-Ενώσεις-Σύλλογοι -Αδελφότητες)

              Θέμα: Κάλεσμα συμμετοχής στη διαδικτυακή «ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ»

  Αγαπητοί συμπατριώτες,

 Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας διοργανώνει μια μεγάλη, διαδικτυακή «Ημέρα του Ηπειρώτη». Προσκαλεί τα μέλη της, Αδελφότητες, Ενώσεις, Συλλόγους και Ομοσπονδίες σε μεγάλη δράση, που θα προετοιμαστεί όλο τον Μάρτιο και θα οδηγήσει στη διαδικτυακή προβολή ενός προγράμματος διαρκείας, την Κυριακή 28 Μαρτίου.

Η διαδικτυακή «Ημέρα του Hπειρώτη» στηρίζεται στην ενεργή συμμετοχή των μελών της ΠΣΕ στην προετοιμασία και την υλοποίησή της. Τo πρόγραμμά της θα περιλαμβάνει σύντομους χαιρετισμούς, διάρκειας, το πολύ, ενός λεπτού, από τον εκπρόσωπο κάθε Αδελφότητας, Συλλόγου, Ένωσης ή Ομοσπονδίας, διανθισμένους από πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, με τη συμμετοχή εκλεκτών κομπανιών, μουσικών και τραγουδιστών που τιμούν με τη συμμετοχή τους τις εκδηλώσεις της ΠΣΕ.

 Κάθε σύλλογος που θέλει να στείλει χαιρετισμό πρέπει να το δηλώσει στην Γραμματεία της ΠΣΕ έως και την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021. Κάθε σύλλογος που θα δηλώσει συμμετοχή θα λάβει ακριβείς και εύχρηστες τεχνικές οδηγίες για τη λήψη και αποστολή του βίντεο. Όπου δεν είναι δυνατή η λήψη και η ηλεκτρονική αποστολή από τον ίδιο τον Σύλλογο, ο χαιρετισμός μπορεί να βιντεοσκοπηθεί και μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συνδρομή της ΠΣΕ. Οι χαιρετισμοί αυτοί πρέπει να σταλούν, ή να βιντεοσκοπηθούν μέσω τηλεδιασκέψεων σε συνεργασία μαζί μας, το αργότερο, ως και την Δευτέρα 22 Μαρτίου.

Ευχή και προσδοκία μας η συμμετοχή όλων, το μήνυμα όλων. Κι έχουμε πολλά να μοιραστούμε στη διαδικτυακή «Ημέρα του Ηπειρώτη». Για όσα ζούμε σήμερα, για τις ανάγκες των συλλόγων και τα προβλήματα των αποδήμων, για όσα σχεδιάζουμε για αύριο, για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις των συλλόγων μας, για την αλληλοστήριξη και την αλληλοενημέρωσή μας, για το συντονισμό της δράσης μας. Και όλα αυτά, τις μέρες που γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με την τόσο καθοριστική, διαχρονική συμμετοχή των Ηπειρωτών, από τα πρώτα επαναστατικά κινήματα ως τον αγώνα τους για την απελευθέρωση άλλων περιοχών του Ελληνισμού.

 Μετά από μια ολόκληρη χρονιά κοινωνικής αποστασιοποίησης, περιοριστικών μέτρων, αναστολής της δράσης των συλλόγων μας λόγω της επέλασης της πανδημίας, «ανταμώνουμε» διαδικτυακά, σε μια δράση μεγάλης κλίμακας, που αναδεικνύει τη δύναμη της ηπειρώτικης αποδημίας, τη δυνατότητά της να αντιπαρέρχεται δημιουργικά ακόμη και τούτες τις δύσκολες συνθήκες, πέμποντας μηνύματα ανάτασης και αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα.

 Εδώ και χρόνια, οι απόδημοι Ηπειρώτες είναι οι μόνοι που καταφέρνουν να διοργανώσουν εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας, όπως η «Πίτα του Ηπειρώτη» και τόσα άλλα. Είναι οι μόνοι που διαθέτουν τριτοβάθμια οργάνωση, την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, συμπεριλαμβάνοντας εκατοντάδες συλλόγους. Αυτά αξίζει και πρέπει να αναφανούν στη διαδικτυακή «Ημέρα του Ηπειρώτη» που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία.  

 Με την ενεργή συμμετοχή όλων μας, με τις πιο όμορφες μουσικές της παράδοσής μας, με την προβολή και κοινοποίηση της δράσης παντού, την Κυριακή 28 Μαρτίου «ανταμώνουμε», όσο μακριά και αν είμαστε, παίρνουμε δύναμη ο ένας από τον άλλο, ξεκινώντας δυναμικά τη νέα χρονιά, με μια καινοτόμα δράση μεγάλης κλίμακας που αξίζει όλοι να στηρίξουμε. Η ηπειρώτικη αποδημία είναι ένα κίνημα παντός καιρού και το αποδεικνύει, προετοιμάζοντας την «έξοδο» στην επόμενη μέρα, της πλήρους επαναδραστηριοποίησης των συλλόγων μας.

 

Με Πατριωτικούς χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                       Ο  Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

 

Χρυσόστομος (Μάκης) Χήτος– Κιάμος                                 Σωτήρης Κολιούσης