Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Η πιο ηλιόλουστη Κυριακή του χειμώνα!

 


Δεν θα μπορούσε να είναι άλλωστε διαφορετικό, το πρωινό της Κυριακής 6 Φλεβάρη, που ο ΜΑΣ επέλεξε να κόψει την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα!

Από τη μία ο ολόλαμπρος ήλιος που είχε φορέσει το πιο καλό του χαμόγελο, από την άλλη η λαμπερή διάθεση των χωριανών που περίμεναν υπομονετικά να αναθαρρήσουν μετά την κλεισούρα της κακοκαιρίας που έκανε παρέα στην πανδημία, και φυσικά η χαρά των παιδιών που με τα λαμπερά τους χαμόγελα ζέσταναν ακόμη πιο πολύ τις πλάκες στο Μεσοχώρι.

 Μικροί και μεγάλοι, όχι πολλοί στον αριθμό, αλλά με πολλή ζεστασιά στην συναναστροφή, ευχηθήκαμε "Καλή Χρονιά" από το ηλιόλουστο Μεσοχώρι, για να ακουστεί η ευχή ψηλά στον ήλιο και να την ταξιδέψει με τις ακτίνες του όπου υπάρχουν Γρεβεντάτες και φίλοι του Γρεβενιτίου κι έτσι να γίνει η ευχή κάλεσμα και υπόσχεση για το επόμενο αντάμωμα! Φυσικά την ευχή ακολούθησε κέρασμα από τον Σύλλογο, στο παραδοσιακό καφενείο Τούφα, σε όλους όσους παρευρέθηκαν στην κοπή της πίτας.

 Τυχερή στο μεγάλο φλουρί η μικρή μας Αμαρυλλίς, εγγονή του Κώστα και της Χριστίνας Τζώρτζη που κέρδισε το μεγάλο δώρο του επταήμερου διακοπών στα ενοικιαζόμενα καταλύματα στο Σταυρό Χαλκιδικής, του μεγάλου χορηγού και καλού συγχωριανού μας, Παύλου Παπαζώη, τον οποίο και θερμά ευχαριστούμε.

 Το δεύτερο (σύμφωνα με την παράδοση) φλουρί, πέτυχε η Κατερίνα Μαζανίτη, σύζυγος του Βασιλείου Μαζανίτη, η οποία απέκτησε ένα από τα συλλεκτικά ξυλόγλυπτα, δουλεμένα αποκλειστικά στο χέρι, πιάτα εξαιρετικής τέχνης , του αγαπητού Θωμά Παπαρούνα, που ευγενώς έχει δωρίσει το Σύλλογό μας και τον ευχαριστούμε θερμά!

 Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε και στην αγαπητή συγχωριανή μας κυρία Μαρία Βόντινα, η οποία κάλυψε τα έξοδα για την πίτα, ενώ για άλλη μια χρονιά προσέφερε σε κάθε μια οικογένεια του χωριού από ένα περιοδικό Καζαμία, ακολουθώντας ένα παλιό έθιμο.

 Έτσι η χρονιά ξεκίνησε με πολύ έντονο το αίσθημα της ενίσχυσης του Συλλόγου μας και την ξεκάθαρη διάθεση για συμπόρευση και δημιουργία. Ας μην ξεχνάμε πως η λέξη Σύλλογος είναι τόσο πλατιά που μας χωράει και μας χρειάζεται όλους.

Ευχαριστούμε και πάλι όλους όσοι επιλέγουν να είναι ενεργά μέλη στον ΜΑΣ Γρεβενιτίου και ευχόμαστε σε όλους τους Γρεβεντάτες απανταχού και στους φίλους του Γρεβενιτίου, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία και αισιοδοξία!

Για το Δ.Σ. του ΜΑΣ Γρεβενιτίου

Ανδρομάχη Παπαευσταθίου