Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Η πίτα του ΜΑΣ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ!

 Μ.Α.Σ. ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 12/2/23

Ο ΜΑΣ Γρεβενιτίου την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου έκοψε τη βασιλόπιτα στο Πετρίδειο Μορφωτικό Κέντρο μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου πολλοί χωριανοί και εκλεκτοί καλεσμένοι. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Ζαγορίου κ. Γ. Σουκουβέλος, ο αντιδήμαρχος κ. Η. Κίτσιος ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ε. Ζαρκάδας, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μ. Βόντινας, ο αντιπρόεδρος της Αδελφότητας Γρεβενιτίου Αθηνών Δ. Βέρος πολλοί χωριανοί και  διάφοροι καλεσμένοι.

Ο Δήμαρχος απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους τονίζοντας τη σημαντική συμβολή του συλλόγου στις πολιτιστικές δράσεις. Μετά την κοπή της πίτας ακολούθησε γλέντι με την κομπανία στην οποία συμμετείχαν ο Λ. Μαζανίτης (τραγ.) Δ. Τότσικας (κλαρ.), Π. Γκαραβέλας (πλήκτρα), Χ. Καραγιάννης (λαούτο), Σ. Καραγιάννης (ντέφι). Το Δ.Σ. ευχαριστεί τον χωριανό Λάμπρο Μαζανίτη για την πρωτοβουλία του να συμμετέχει ο ίδιος και οι υπόλοιποι οργανοπαίκτες αφιλοκερδώς στην εκδήλωση παίζοντας στους παρευρισκόμενους ζαγορίσιες μελωδίες. Επίσης, ευχαριστεί τον κ. Μ. Βακάρο ο οποίος φωτογράφησε στιγμές της εκδήλωσης προσφέροντας το έργο του στο αρχείο του συλλόγου και τις γυναίκες του χωριού οι οποίες όπως και στο παρελθόν πλαισίωσαν την εκδήλωση με διάφορα εδέσματα που απόλαυσαν όσοι συμμετείχαν στο γλέντι.

θα πρέπει να σημειωθεί πως το Δ.Σ. παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με τη νέα του σύνθεση που αποτελούν οι : Β. Ράπτης (πρόεδρος), Θεόδωρος Μουτσόκος (αντιπρόεδρος), Βασίλης Κυρίτσης (ταμίας), Χρήστος Νικολάκης (γραμματέας), Βασίλης Κίτσιος (μέλος, Αναστασία Πεζοδρόμου (μέλος), Αντιγόνη Νικολάκη (μέλος). Ο πρόεδρος εκ μέρους των μελών του Δ.Σ. κάλεσε του χωριανούς να βρίσκονται κοντά τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση των δράσεων που οργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου έχοντας ως βασικό σκοπό την πρόοδο του χωριού.