Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Καλά νέα από το Γρεβενίτι!

              Το  ΜΑΛΑΜΕΙΟΝ  νσοκομείο  στο  Γρεβενίτι

Με πρωτοβουλία του ΜΑΣ και με τη βοήθεια συνεργείων που έστειλε ο Δήμος Ζαγορίου τακτοποιήθηκε ο χώρος γύρω από το ΜΑΛΑΜΕΙΟ νοσοκομείο, ο οποίος δυστυχώς είχε εγκαταλειφθεί! Η βλάστηση γύρω από το νοσοκομείο είχε αναπτυχθεί τόσο, που απειλούσε ακόμη και τη στέγη του νοσοκομείου. 
Στις εργασίες που έγιναν ο Βασίλης Στραπέλης  εθελοντικά βοήθησε στο κόψιμο των δέντρων και ο  Κων/νος Ράπτης διέθεσε το βενζινοπρίονο καθώς και την απαραίτητη  βενζίνη.
Λίμνη με τα Νούφαρα ή Λίμνη του Καπετάνου, στο Γρεβενίτι!
Φωτό: Κούλα Χασιώτη
  • Επίσης, ο ΜΑΣ διαβίβασε αίτημα προς το Δήμο Ζαγορίου για την φροντίδα της Λίμνης με τα νούφαρα. Ο Δασικός Συνεταιρισμός Γρεβενιτίου προσφέρθηκε να κόψει και να απομακρύνει τα αποξηραμένα πεύκα που βρίσκονται γύρω από τη λίμνη και που αν πέσουν θα προκαλέσουν ζημιές στη Λίμνη, σήμα κατατεθέν του Ανατολικού Ζαγορίου!  Ο Μενέλαος Βόντινας προσφέρθηκε να τοποθετήσει βρύση για χρήση από τους επισκέπτες.
Η Αδελφότητα Γρεβενιτίου, τις καλές εποχές, είχε τοποθετήσει τραπέζι και παγκάκια για τους επισκέπτες, το οποίο ευτυχώς διατηρείται! Επίσης, ο γράφων, είχε προτείνει τη δημιουργία ενός χώρου αναψυχής, που θα περιλαμβάνει τη Λίμνη με τα νούφαρα και την παραποτάμια περιοχή του ποταμού της Ζορίκας. Είχε προταθεί να δημιουργηθεί ένα μονοπάτι γύρω από τη λίμνη και σκαλάκια, που θα οδηγούν στις όχθες τις Ζορίκας. 
Δυστυχώς, δεν έγινε το παραμικρό, αλλά ας ελπίσουμε ότι τώρα κάτι θα γίνει.
Το ποτάμι της Ζουρίκας
Φωτό: Κούλα Χασώτη
  • Σε πολλές εργασίες που έγιναν στο χωριό, πολύ βοήθησε και ο καλός συγχωριανός Στάθης Οικονόμου.

  • Συγχαρητήρια σε όλους που βοήθησαν, γιατί το χωριό θέλει λίγο από όλους!

  • Πληροφορίες από το χωριό αναφέρουν ότι οι εργασίες στο ναό του Αγίου Νικολάου προχωρούν καλά και θα γίνει λειτουργία στις 9 Νοεμβρίου, του Αγίου Νεκταρίου.
  • Όπως με πληροφόρησε η καλή συγχωριανή μας Ανδρομάχη Παπαευσταθίου, η οποία επικοινώνησε με την  Εφορία Αρχαιοτήτων, μόλις ετοιμαστεί η Στατική Μελέτη θα είμαστε κοντά στο να αρχίσουν οι εργασίες στερέωσης του Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μεσοχώρι!
  • Ημερολόγιο για το 2016  ετοιμάζει ο  ΜΑΣ και είμαι βέβαιος ότι θα είναι όπως πάντα υπέροχο και θα το αποκτήσουν όλοι οι συγχωριανοί και φίλοι του Γρεβενιτίου.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ:
  • "ΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ", 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015
  • Ενισχύστε τον ΜΑΣ, μπορεί να κάνει πολλά!
(Δείτε ανάρτηση 5/10/2015)