Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Δευτερολογία ....


>>>>>> Δυστυχώς οι απαντήσεις του Δημάρχου Ζαγορίου, κ. Β. Σπύρου,  στα θέματα που αναδείξαμε (αυτός είναι άλλωστε και ο ρόλος της Αντιπολίτευσης ) δεν ήταν παρά μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και προοπτικής για την ανάπτυξη και ανάδειξη του Ζαγορίου.
>>>>>> Κατηγορεί την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για την δική του στασιμότητα.
>>>>>> Δεν μας απαντάει για τον μεγάλο αριθμό Αναθέσεων και για τους λόγους που δεν προχωρεί σε προκηρύξεις δημοπρασιών για τα έργα, πρακτική που θα επέφερε εξοικονόμηση χρημάτων για το δήμο.
>>>>> Επικαλείται το οικονομικό παρατηρητήριο ως άλλοθι που περιορίζει την παραπέρα δράση του.
>>>>> Απλός Διαχειριστής ο κύριος Δήμαρχος αναγκάζεται απο τις συνθήκες να κάνει "μια  μίζερη
>>>>> Διαχείριση ", όπως ο ίδιος την περιέγραψε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
>>>>> Παρουςιάζει τα θέματα ένταξης στην UNESCO του Ζαγορίου ως πολιτιστικού  τοπίου κ.λ.π., τη λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου ¨ΑΓΑΠΙΟΣ ΤΟΛΗΣ ¨κ.α. ως προτάσεις και δράσεις της δικής του δημοτικής αρχής, χωρίς να αναφέρει ότι τα παραπάνω αποτελούν  συνδυασμένες προσπάθειες φορέων που έχουν ξεκινήσει και δρομολογηθεί επί της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.
>>>>> Δυστυχώς η οικιοποίηση των   εκδηλώσεων και των έργων των πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων του Δήμου δεν αποτελεί επιχείρημα πολιτιστικής πολιτικής.  ´Οπως σημείωνει και η  πρώην αντιδήμαρχος Α.Αγγέλη "¨..εκδηλώσεις των πολιτιστικών συλλόγων στις οποίες απλά κατ´ όνομα συμμετέχει ο Δήμος καλό είναι να μην τις παρουσιάζουμε ως δικές μας". Σημειώνουμε ότι 3000€ ειναι το ποσό που προβλέπεται στον προϋπολογισμό για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους το 2016 .
>>>> Το λιγοστό προσωπικό είναι η αιτία για τον κύριο Σπύρου της μη λειτουργίας του Πνευματικού
>>>> Κέντρου, ενώ αναφέρει ότι η δαπάνη στον ανάλογο κωδικό είναι ένδεικτική.
>>>>> Δεν μας απαντάει για την αναβάθμιση της ιστοσελίδας του Δήμου ...και χαιρόμαστε που πρώτο
>>>>> θέμα στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ( 8/2/2016 )  είναι η σύσταση
>>>>> της Επιτροπής Τουρισμού, έπειτα απο τη δική μας ανάδειξη του θέματος.
>>>>> Για την παρούσα δημοτική αρχή για όλα φταίνε οι άλλοι.
>>>>> Χωρίς αιδώ λασπολογεί ο κύριος Σπύρου για προφορικές αναθέσεις έργων και απλήρωτους
>>>>> Εργολάβους .Κρίμα ! Τον καλούμε να έρθει στο δημοτικό συμβουλιο με τα σχετικά στοιχεία και αποδείξεις . Τον Προκαλούμε.
>>>>> Θυμίζουμε ότι οι Δημότες μας τίμησαν, εκλέγοντάς μας για δεύτερη φορά πρώτους σε ψήφους Δημοτικούς Συμβούλους ( για άλλη μια φορά ευχαριστούμε τους συνδημότες μας).
>>>>> Χαιρόμαστε που με αφορμή το θέμα των μελετών του Τσεπελόβου, το οποίο εμείς αναδέιξαμε, δεσμεύτηκε ο κύριος Δήμαρχος για την ένταξη τους στο Ε.Σ.Π.Α  . Θυμίζουμε ότι πρόκειται για μελέτες που ολοκληρώθηκαν στη θητεία μας, μαζί με έναν αριθμό ώριμων  και ολοκληρωμένων μελετών που αφήσαμε στη Δημοτική Αρχη, όπως και 1.100.000€ περίπου στο ταμείο του Δήμου.
>>>>> Αλήθεια τι έκανε ο κύριος Δήμαρχος με το Πρόγραμμα ¨ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ¨ ; Είναι ο μόνος Δήμαρχος που δεν ενέταξε καμία μελέτη στο εν λόγω Πρόγραμμα.
>>>>> Οι 11 αναμορφώσεις στον προϋπολογισμό του 2015  δείχνουν την έλλειψη στόχου και σχεδιασμού.
>>>> ...Για το 2016 η πρώτη αναμόρφωση όπως μας υπόσχεται θα αφορά τη Δεξαμενή Δικόρφου...
>>>> Συνοψίζοντας , η ανάδειξη θεμάτων και προβλημάτων απο την πλευρά της αντιπολίτευσης δεν θα πρέπει να ενοχλεί, αλλά να λειτουργεί ως παραίνεση για έναν αποδοτικότερο χειρισμό τους.
>>>> Ελπίζουμε σε μία δημιουργική συνεργαςία, Είναι κρίμα ο Δήμος Ζαγορίου για τα επόμενα τρια χρόνια να βυθιστει στη στασιμότητα, χωρίς σχέδιο και όραμα .
>>>>
>>>> ΡΑΠΤΗΣ ΗΛΙΑΣ. ΡΟΥΣΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
>>      ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
>>   ¨ ΖΑΓΟΡΙ ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ¨