Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Δωρεάν μαστογραφίες σε γυναίκες των δήμων: Ζαγορίου, Μετσόβου και Κεντρικών Τζουμέρκων



Τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δωρεάν μαστογραφίες έχουν οι γυναίκες
 στους δήμους Ζαγορίου, Μετσόβου και Κεντρικών Τζουμέρκων, μέσα από 
την υλοποίηση του προγράμματος προληπτικής ιατρικής, με στόχο την 
έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. 


Την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος έχουν οι δήμοι -διαμέσου της ΚΕΔΕ- σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία...

Σε δηλώσεις που έκαναν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής ΕταιρείαςΕυάγγελος Φιλόπουλος, ανέφεραν ότι η συγκεκριμένη δράση αφορά στην πρόληψη της υγείας, χρηματοδοτείται από την ΚΕΔΕ και συμμετέχουν σε αυτή 17 νησιωτικοί και ορεινοί δήμοι. 

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια τεσσάρων μηνών. Στο διάστημα αυτό μια κινητή μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στους δήμους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα προκειμένου να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενες να εξεταστούν. 


Να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενες θα ενημερώνονται από το δήμο της περιοχής τους για τις ημέρες και τις ώρες επίσκεψης της κινητής μονάδας.


Για την εξέτασή τους θα πρέπει να έχει κλειστεί ραντεβού το οποίο θα έχει οριστεί μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τις υπηρεσίες που θα έχει ορίσει ο δήμος της περιοχής. Όπως ανακοινώθηκε το πρόγραμμα αναμένεται να πάρει παράταση και να επεκταθεί σε επιπλέον δήμους της χώρας.