Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ για το ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ


                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζαγορίου σε έκτακτη συνεδρίαση που έγινε στις 11 Μαρτίου 2016 στο Τσεπέλοβο, αποφάσισε τα εξής:
Οι προβληματισμοί που υπάρχουν σχετικά με την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων στην περιοχή του Ζαγορίου εστιάζονται κυρίως σε δύο σημεία, ήτοι: α) Στο γεγονός ότι οι μόνιμοι κάτοικοι των χωριών μας είναι λιγοστοί και στην περίπτωση του Τσεπελόβου οι πιθανά φιλοξενούμενοι πρόσφυγες θα είναι περισσότεροι από τους μόνιμους κατοίκους και β) Η εγκατάσταση προσφύγων στο Ζαγόρι θα επιδράσει αρνητικά στην τουριστική δραστηριότητα της περιοχής.
Ο Δήμος Ζαγορίου όμως, όπως και το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας, οφείλει να συνδράμει στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, με ανθρωπιά και αλληλεγγύη όπως ταιριάζει στον πολιτισμό μας.
Για τη φιλοξενία προσφύγων - μεταναστών στη Μαθητική Εστία Τσεπελόβου, προτείνουμε τα εξής:
1. Στην Εστία να φιλοξενηθούν ανήλικα παιδιά, με σκοπό αν παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, να γίνονται εκπαιδευτικά μαθήματα στο κλειστό Γυμνάσιο Τσεπελόβου.
2. Να γίνουν άμεσα εργασίες στο κτίριο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ύδρευσης, θέρμανσης και αποχέτευσης.
3. Να χρησιμοποιηθούν ως εργαζόμενοι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Τσεπελόβου στην αντιμετώπιση ζητημάτων καθαριότητας ή σε όποια άλλη εργασία χρειαστεί, καθώς επίσης και η κάθε είδους προμήθεια τροφίμων ή άλλων ειδών να γίνεται επίσης από την τοπική αγορά.
4. Να δοθεί ανάλογη οικονομική ενίσχυση στο Δήμο για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
5. Να ενισχυθεί με προσωπικό και αναγκαία ιατρικά είδη το Περιφερειακό Ιατρείο Τσεπελόβου για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης.

6. Να υπάρχει επαρκής αστυνόμευση της περιοχής.
ΒΡΥΣΟΧΩΡΙ  ΖΑΓΟΡΙΟΥ: ΦΩΤΟ  ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ
Την φωτογραφία αφιερώνει το "ΓΡΕΒΕΝΙΤΙ" σε όλους τους αναγνώστες του.
Ντρέπομαι που δεν έχω πάει σ΄αυτό το ωραίο χωριό... Σίγουρα το καλοκαίρι...