Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ 2018 ΣΤΟ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙ!


Με πολύ κέφι, πλούσια τοπικά εδέσματα και άφθονο τσίπουρο, γιορτάστηκε και φέτος στο φθινοπωρινό Γρεβενίτι η παραδοσιακή γιορτή της απόσταξης του παυσίλυπου ποτού που δεν λείπει από κανένα Ζαγορίσιο σπίτι. Η καθιερωμένη εδώ και χρόνια μάζωξη ντόπιων και κοντοχωριανών, ή ακόμα περισσότερο ανθρώπων που απλά αγαπούν το Γρεβενίτι, έγινε το βράδυ του Σαββάτου που μας πέρασε, στο ασφυκτικά γεμάτο Πετρίδειο πολιτιστικό κέντρο. Ο πολύ γλυκός καιρός ευνόησε και την υπαίθρια παραμονή ορισμένων, που γλεντούσαν και έξω από την αίθουσα. Παρόντες όλοι οι τοπικοί φορείς, καθώς και υποψήφιοι στις επερχόμενες  εκλογές, ενώ με την παρουσία τους μας τίμησαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ζαγορισίων, κ. Γεώργιος Φούκας μαζί με μέλη του, καθώς και φίλοι του Γρεβενιτίου από Συρράκο και άλλα χωριά.



Η πρόεδρος του Μ.Α.Σ. Γρεβενιτίου, κυρία Νίκη Θεοδωρίκα καλωσορίζοντας όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για το γλέντι αυτό, αναφέρθηκε στην στελέχωση του τοπικού αστυνομικού τμήματος, παρουσιάζοντας τους εκπροσώπους της ΕΛΑΣ που μας τίμησαν με την παρουσία τους την όμορφη αυτή βραδιά. Παράλληλα ανακοίνωσε ευχαριστώντας για τη μεγάλη δωρεά  που προσέφερε στον Μ.Α.Σ., ο εκ Γρεβενιτίου ορμώμενος επιχειρηματίας Βασίλειος Τριάδης, καθώς και τον τρόπο αξιοποίησής της από το Δ.Σ. του συλλόγου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνθηκαν σε χωριανούς που συνδράμουν το έργο του συλλόγου όπως μπορούν, καθώς και στις Γρεβεντάτισσες που και πάλι εξέπληξαν με την ποικιλία και την πληθώρα των εδεσμάτων. Και φυσικά δεν παρέλειψε να παρουσιάσει το ημερολόγιο του Συλλόγου μας για το 2019, το οποίο αποτελεί σημαντική πηγή οικονομικής ενίσχυσης του Μ.Α.Σ.
Την παράσταση έκλεψαν οι νέοι του χωριού και οι φίλοι τους που με τη ζωντάνια τους και το φθινοπωρινό «Πιπέρι», έφεραν για λίγο τον αέρα του Δεκαπενταύγουστου. Σ΄ αυτή βέβαια την ατμόσφαιρα συνέβαλε το μουσικό συγκρότημα του  Λευτέρη Σαρρέα, που έπαιζε ασταμάτητα μέχρι αργά, δημιουργώντας κέφι και καλή διάθεση σε όλους όσους είχαν την ευκαιρία και την χαρά αυτής της μέθεξης.
Και του χρόνου να είμαστε πάλι εκεί, γεροί και αγαπημένοι!
Για το Δ.Σ. του ΜΑΣ,
Μάχη Παπαευσταθίου  


"ΓΡΕΒΕΝΙΤΙ": Ευχαριστούμε τους  καλούς συγχωριανούς:
  • Σοφία Ζουμπούλη και τον σύζυγό της Αντώνη
  • Μάχη Παπαευσταθίου και τον σύζυγό της Χρυσόστομο
για τις πολλές φωτογραφίες και τα πολλά βίντεο. Δυστυχώς, τα βίντεο που μεταφορτώνονται στο blog πρέπει να είναι μέχρι 100 MB. Προσεχώς, αφού επεξεργαστούμε μερικά θα τα αναρτήσουμε ...
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!