Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ!


ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ
                                                                                      ΑΘΗΝΑ, 24-3-2019
ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ  ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ
Εμείς οι απόδημοι Γρεβεντάτες, που συμμετέχουμε στη Γ.Σ. της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ, δηλώνουμε κατηγορηματικά την πλήρη αντίθεσή μας στην δρομολογούμενη από την κυβέρνηση και τις πολυεθνικές πετρελαϊκές εταιρείες εξόρυξη υδρογονανθράκων στην  Ήπειρο  που θα επιφέρει  δραματική υποβάθμιση του περιβάλλοντος του τόπου μας και καταστροφικά αποτελέσματα στην οικονομία, στη ζωή και την υγεία των κατοίκων.
Ο τόπος μας κινδυνεύει να καταστεί κρανίου τόπος από τις πολιτικές επιλογές και την πολιτική διαχείριση που εξυπηρετούν τα οικονομικά συμφέροντα των πολυεθνικών πετρελαϊκών εταιρειών. 
Με την εξόρυξη υδρογονανθράκων στη περιοχή της Ηπείρου ο τόπος και οι άνθρωποι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα παρά μόνο να χάσουν.
Η εξόρυξη υδρογονανθράκων θα υποβαθμίσει το περιβάλλον, υποθαλάσσιο και μη, και θα επιδράσει αρνητικά  στην υγεία των κατοίκων της περιοχής και στις υφιστάμενες μορφές οικονομικής δραστηριότητας (τουρισμός,  αλιεία, γεωργία, κτηνοτροφία,  ιχθυοκαλλιέργεια).
Η παράμετρος της ύπαρξης επικίνδυνων σεισμικών ρηγμάτων και οι σχέσεις τους με τις γεωτρήσεις και την εξόρυξη, δεν έχει ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους αρμόδιους με αποτέλεσμα να υπάρχουν κενά σε ότι αφορά την περίπτωση ατυχήματος καθώς και την πιθανή επιρροή αυτής της δραστηριότητας στα ενεργά σεισμικά ρήγματα.
Οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δέκα ετών, εκπορευόμενες από τις μνημονιακές δεσμεύσεις που οι ίδιες έχουν αποδεχτεί και υπογράψει, οδηγούν την Ήπειρο  σε μια καταστροφική για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την οικονομία προοπτική.
Εμείς οι απόδημοι του Γρεβενιτίου και οι φίλοι δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο και καλούμε όλους τους πολίτες, σωματεία, συλλόγους, φορείς και  Τοπικές Αρχές,  να εκφράσουν ρητά την κατηγορηματική τους αντίθεση σε αυτήν την προοπτική  και όλοι μαζί να αντισταθούμε δυναμικά στις εξορύξεις που υπονομεύουν το μέλλον του τόπου και των ανθρώπων.

STOP ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΞΟΡΥΞΗ
ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΑΡΚΩΝ ΣΤΗΝ   ΗΠΕΙΡΟ