Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Νέα από το Γρεβενίτι την εποχή του κορωνοϊού!


«Ω ευλογημένο βουνό, πόσες ψυχές γυναικόπαιδα θα σώσεις όταν έλθουν τα χαλεπά χρόνια»! (Είπε την προφητείαν αυτήν ο Κοσμάς ο Αιτωλός εν Σιατίστη και αλλαχού αντικρύζων τα βουνά, τα οποία κατά τους χρόνους της Ελληνικής Επαναστάσεως έγιναν κρησφύγετα των γυναικοπαίδων). 
Και επειδή η έκτακτη ειδησεογραφία μάς πρόλαβε, σπεύδουμε να καλύψουμε έστω και ετεροχρονισμένα, το ρεπορτάζ από τα τελευταία νέα στο όμορφο Γρεβενίτι, σχετικά με τα έργα που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα, ως το καλοκαίρι που μας έρχεται. Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν από την πορεία και την εξέλιξη της πρωτόγνωρης πανδημίας, παρόλα αυτά, εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε σχέδια για το χωριό μας και  θα προσπαθήσουμε να τα υλοποιήσουμε, όταν με το καλό περάσει κι αυτή η καταιγίδα.
  Έτσι λοιπόν, το προηγούμενο Σάββατο, κλιμάκιο της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο Ζαγορίου κ. Γιώργο Σουκουβέλο και τους αντιδημάρχους κ.Ρούσκα και κ. Περιστέρη, καθώς και μηχανικό του Δήμου,  επισκέφτηκε το χωριό μας. Εκεί συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο του  ΜΑΣ Γρεβενιτίου και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο,  κύριο Χρήστο Παπαχριστόδουλο και έχοντας υπόψη τα θέματα που είχαν ήδη τεθεί από το σύλλογό μας, την εκκλησιαστική επιτροπή, τον  τοπικό πρόεδρο  καθώς και την Αδελφότητα Γρεβενιτίου, ανακοίνωσαν την χρηματοδότηση των εξής έργων:
1) Κατασκευή παιδικής χαράς με προδιαγραφές ασφαλείας στο χώρο πίσω από την εκκλησία στο Μεσοχώρι, 
2)Εκπόνηση μελέτης αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης,
3) Βελτιώσεις εσωτερικής οδοποιίας και τοίχων αντιστήριξης, 
4) Ασφαλτόστρωση τμήματος οδού που οδηγεί στον οβορό του Αγίου Δημητρίου και πλακόστρωση μέσα από αυτόν , 
5)Συνεργασία με τον ΜΑΣ Γρεβενιτίου για τη διοργάνωση του καθιερωμένου ποδηλατικού αγώνα στην ημέρα μνήμης, καθώς και για άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού.
  Επίσης ο Δήμαρχος  δεσμεύτηκε για την παρουσία ενός γιατρού από το κέντρο υγείας Μετσόβου, μία φορά την εβδομάδα, στο ανακαινισμένο με δωρεά του άξιου συγχωριανού μας κ. Βασίλη Τριάδη, Μαλάμειο Νοσοκομείο. Τους ευχαριστούμε όλους για την ανταπόκριση που  δείχνουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν το χωριό  μας κι εμείς από την πλευρά μας θα συνεργαστούμε για το καλό του χωριού.
 Ας έχουμε μπροστά μας λοιπόν τις ευκαιρίες που μας δίνει το αειθαλές Γρεβενίτι για δημιουργικές συνεργασίες και ελπιδοφόρες σκέψεις και με αυτό το όραμα ας πορευτούμε όλοι μαζί, σ΄ αυτόν τον δύσκολο καιρό για να ανταμώσουμε πάλι όλοι μαζί στο Μεσοχώρι! 
 Θα ακολουθήσει ανακοίνωση προγράμματος εκδηλώσεων και δράσεων από το Δ.Σ. του συλλόγου μας, οπότε όσοι έχετε ιδέες και σχέδια για το καλοκαίρι, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας, για να είναι πιο εύκολος ο συντονισμός.

Να προσέχετε τους εαυτούς σας, γιατί το Γρεβενίτι μάς θέλει όλους εκεί! 
Καλή δύναμη σε όλους!

   Για το Δ.Σ. του ΜΑΣ Γρεβενιτίου 
 η πρόεδρος Μάχη Παπαευσταθίου