Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

ΕΝΙΑΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΖΑΓΟΡΙΟΥ: Καταψήφισε τον προϋπολογισμό του Δήμου Ζαγορίου

 

Η παράταξή μας ΕΝΙΑΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΖΑΓΟΡΙΟΥ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19/1/2021, σύσσωμη καταψήφισε τον προϋπολογισμό του Δήμου Ζαγορίου οικονομικού έτους 2021, επειδή: 1) Διατηρεί τα τέλη ύδρευσης, καθαριότητας και φωτισμού που ίσχυαν το 2020 και τα οποία ήταν αυξημένα σε σχέση με το 2019, το τελευταίο έτος της προηγούμενης δημοτικής αρχής, χωρίς να λάβει υπόψη την δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε. 2) Προβλέπει υπέρογκα και αδικαιολόγητα χρηματικά ποσά για κάθε είδους προμήθειες του Δήμου, όπως για οικοδομικά υλικά, υλικά ύδρευσης, αποχέτευσης κ.ά., που χρειάζεται μεν συγκεκριμένη ποσότητα στο Δήμο, όμως δεν διαφαίνεται πνεύμα οικονομίας αλλά κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος. 3) Εγγράφει πολλές εργασίες μέχρι του ποσού των 24.800 ευρώ, που στην πραγματικότητα αποτελούν έργα (πέραν των καθαρισμών δασικών και αγροτικών δρόμων) για να τα αναθέτει απευθείας  ως εργασίες, αποφεύγοντας τη δημοπράτησή τους.

Σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων η παράταξή μας το ψήφισε ομόφωνα, αφού στο μεγαλύτερο βαθμό περιλαμβάνει έργα που από την προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν συνεχιζόμενα ή δημοπρατημένα ή είχαν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Η παράταξή μας δηλώνει ότι στηρίζει όσες από τις ενέργειες, δράσεις και έργα κινούνται σε θετική κατεύθυνση,  υποβάλλει προτάσεις και ασκεί εποικοδομητική κριτική στη δημοτική αρχή με συνέπεια και υπευθυνότητα, με σκοπό την ανάπτυξη και προκοπή της ιστορικής περιοχής του Ζαγορίου.


Ο επικεφαλής της παράταξης

                           

  ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΥΡΟΥ