Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Τιμήθηκε συγχωριανή μας!

Ο εθελοντισμός «μετράει» στην εποχή της     οικονομικής κρίσης!
Τιμήθηκαν χθες από την Περιφέρεια όσοι προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο



Πρώτη από δεξιά η καλή συγχωριανή μας Νίκη Θεοδωρίκα
• Σε εποχές τόσο δύσκολες σαν αυτή που διανύουμε, όπου, ως γνωστόν, λεφτά δεν υπάρχουν, ο εθελοντισμός αποκτά ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα, καθώς βοηθάει αποφασιστικά στην υλοποίηση δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής.
Θετικό λοιπόν είναι το γεγονός ότι σ’ ολόκληρη την Ήπειρο αναπτύσσεται τελευταία ένα μεγάλο δίκτυο από εθελοντές που διαθέτουν το χρόνο, τα χρήματα και γενικά τις δυνάμεις τους για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Βέβαια, έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας μέχρι να φτάσουμε στον τομέα αυτό το επίπεδο χωρών όπως η Γερμανία, όπου οι εθελοντές αποτελούν σήμερα το ένα τρίτο του δυναμικού που στελεχώνει κρατικές δομές και άλλες υπηρεσίες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε χθες ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, κατά την τιμητική εκδήλωση στην Περιφέρεια που ήταν αφιερωμένη στους εθελοντές της περιοχής μας.
 
  Μπορούμε και στο χωριό, ιδιαίτερα το καλοκαίρι που μαζευόμαστε πολλοί, με εθελοντικές δράσεις   να  ομορφύνουμε το χωριό μας, σε μια εποχή μάλιστα που δεν υπάρχουν δημοτικοί υπάλληλοι να φροντίσουν ιδιαίτερα για την καθαριότητα.