Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Σχετικά με τα υλικά της φάρμας




  
ΕΝΙΑΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΖΑΓΟΡΙΟΥ

                           Προς: κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγορίου

 

Σύμφωνα με το άρθρο 10 παράγραφος 9 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ερωτάται ο κ. Δήμαρχος για το εξής:

Με εντολή σας το έτος 2011 παραχωρήσατε το δικαίωμα στον Σπύρο Γακόπουλο, δημότη Τριστένου, να αφαιρέσει όλους τους σιδερένιους οικίσκους των εγκαταστάσεων της πρώην κοινοτικής επιχείρησης εκτροφής γουνοφόρων ζώων στην τοπική κοινότητα Γρεβενιτίου, σε έκταση 20 περίπου στρεμμάτων. Τους οικίσκους αυτούς μαζί με τους μεταλλικούς κλωβούς διοχέτευσε ο παραπάνω δημότης στις αγορές και εισέπραξε το αντίτιμο για λογαριασμό του, χωρίς να καταθέσει ούτε ένα (1) ευρώ στο Δήμο. Σημειώνεται ότι το βάρος των υλικών αυτών ξεπερνά τους πενήντα (50) τόνους σιδήρου.  Δεν προηγήθηκε καμία απόφαση συλλογικού οργάνου του Δήμου, δηλαδή Δημοτικού Συμβουλίου ή Οικονομικής Επιτροπής, ούτε υπήρξε απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Γρεβενιτίου.

Ο συγκεκριμένος δημότης, με την ανοχή σας, λεηλάτησε το χώρο, πήρε ό,τι μεταλλικό αντικείμενο υπήρχε, άφησε σκορπισμένα τα ελενίτ, με τα οποία ήταν σκεπασμένοι οι οικίσκοι και το πιο σημαντικό (σύμφωνα με πληροφορίες) εγκατέλειψε την Ελλάδα, αφού πρώτα «επιδοτήθηκε» από το Δήμο για τη μεγάλη προσφορά που προσέφερε σ’ αυτόν…

Σε μικρής έκτασης κλοπή που έγινε το έτος 2006 στο χώρο αυτό ο τότε Δήμος Ανατολικού Ζαγορίου προχώρησε σε υποβολή μήνυσης και οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν και σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία αλλά και την κοινή λογική η εκποίηση των υλικών των εγκαταστάσεων αυτών έπρεπε να γίνει με διαφανείς διαδικασίες, ώστε να υπήρχε και όφελος για το Δήμο, το οποίο μάλιστα  θα ανέρχονταν σε πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ και με τα χρήματα αυτά να εκτελεστούν έργα ή εργασίες  στην τοπική κοινότητα Γρεβενιτίου, αλλά και να διασφαλιστεί και η απομάκρυνση των καρκινογόνων Ελενίτ από το χώρο.

Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε:

1.                  Ποιο όργανο του Δήμου αποφάσισε την εκποίηση των υλικών;

2.                  Γιατί ο Δήμος δεν προχώρησε στην εκποίηση των υλικών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία;

3.                  Αν προέκυψε χρηματικό όφελος και ποιο για το Δήμο από την ενέργεια αυτή και πού αυτό διοχετεύτηκε ;

4.                  Τι θα γίνει με τα καρκινογόνα Ελενίτ που βρίσκονται σκορπισμένα στο χώρο;

                         Ασπράγγελοι,  18 – 4 - 2013
                       Ο επικεφαλής της παράταξης
                        ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΠΥΡΟΥ
 
"ΓΡΕΒΕΝΙΤΙ": Περιμένουμε την απάντηση του Δημάρχου την οποία και θα                     δημοσιεύσουμε.