Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Αυγουστιάτικα, γρεβεντάτικα... (1)


Τον Αύγουστο το Γρεβενίτι αλλάζει! Σχεδόν όλα τα παραθυρόφυλλα είναι ανοιχτά και στους δρόμους συναντάς συνέχεια συγχωριανούς και φίλους του χωριού! Στο Μεσοχώρι ακούς όλη την ημέρα παιδικές φωνές  και αγάλλεται η ψυχή σου! Στα καφενεία βρίσκεις παρέα να πιείς τσιπουράκια και να συζητήσεις.      

Γιάννης Βουγάνης, Γιάννης Σιούλας, Γιάννης Τσουκάκης, Βασίλης Γιαννέλας στο καφενείο ("κηφηνείο" έχω ακούσει ότι το έλεγε ο Βράνος Βωζάνης) πίνοντας και ... φιλοσοφώντας!
Πιστέψτε με! Η κρίση έχει αλλάξει ακόμα και τις "συζητήσεις καφενείου"! Συχνά ακούς "κάναμε λάθος" και οι πιο μεγάλοι δίνουν σημασία σε αυτά που λένε οι πιο μικροί.

                                                                                                            Φωτό: Μαρία Ζιώγα


Τα ωραία καλντερίμια μας είναι ακόμα πιο ωραία, γιατί βλέπεις να τα περπατάνε παιδιά.




Έλλειψη νερού στο Γρεβενίτι;


Γρεβενίτι: Βρύση στο Χάνι
Δυστυχώς, τις ημέρες κοντά στο Δεκαπενταύγουστο είχαμε αρκετές διακοπές στο νερό! Στο "κατάρρυτον" Γρεβενίτι, το χωριό που όπως γράφει ο επιθεωρητής Καθάρειος βρίσκεται "επί καταφύτου και εΰδρου ρωμαντικής κοιλάδος", στο χωριό που περπατάς στο δρόμο και τρέχουν νερά, δεν είχαμε νερό να πιούμε! 
Τούτο είναι φυσικό, γιατί γίνεται αλόγιστη χρήση του νερού και κυρίως σπαταλιέται πολύ νερό στο πότισμα κήπων. Τα αυλάκια είναι δύσκολο πλέον να καθαριστούν από τους πολλούς ηλικιωμένους και ανήμπορους συγχωριανούς μας-κάτι πρέπει να κάνει ο Δήμος- με αποτέλεσμα να ποτίζονται τα "κηπάρια" με τα λάστιχα. 
Του χρόνου κάτι πρέπει να γίνει, γιατί όπως φιλοσόφησε συγχωριανή φιλόλογος:
                                             Διψάσαμε στο Γρεβενίτι, 
                                                  μα το νερό λειψό!

Θεατρική παράσταση;

Η θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων  στο Μεσοχώρι, που πλέον είχε γίνει θεσμός, φέτος δεν έγινε! Το λόγο τον γνωρίζει ο Δήμος Ζαγορίου. Ελπίζουμε του χρόνου να αποκατασταθεί η αδικία.

Περσινές αφίσες...
                                 
                    Τα πλατάνια στο Μεσοχώρι ...γέρασαν

"Χαιρέτα μου τον πλάτανο" έλεγαν παλιά, θέλοντας να πούνε ότι ο πλάτανος είναι όλο το χωριό. Για το Γρεβενίτι, αλλά και για όλα τα χωριά η ηλικία  του πλατάνου είναι περίπου και η ηλικία του  χωριού. Το Γρεβενίτι έχει μάλλον 600 χρόνια ζωής, άρα τόσο είναι και τα πλατάνια στο Μεσοχώρι (Λα Γκόντρου). 

Κάτι πρέπει να γίνει και γρήγορα...

Το  πιο ωραίο μπαλκόνι το έχει η κ. Αγνή Τζουβάρα!






  Γρεβενίτι τέλος το πρώτο μέρος και ... συνεχίζεται!