Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Πυρκαγιά κοντά στη Μονή Βουτσάς!

Χάρη στην άμεση κινητοποίηση και την αυτοθυσία των πυροσβεστικών δυνάμεων της περιοχής αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός το απόγευμα, από δασική φωτιά που ξέσπασε πάνω από τη Μονή Βουτσάς, ανάμεσα από το Γρεβενίτι και το Φλαμπουράρι.
Η φωτιά, λόγω και των καιρικών συνθηκών, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις κατακαίγοντας πευκόδασος.
Επί τόπου βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι οποίες έδωσαν τιτάνια μάχη προκειμένου οι φλόγες να μην απειλήσουν την ιστορική Μονή Βουτσάς και στη συνέχεια να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο.
BOYTSA FOTIA
Στο σημείο της πυρκαγιάς βρέθηκαν ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Κωνσταντίνος Σκούπρας και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων Γιώργος Χαβέλας ενώ επί τω έργω και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου με επικεφαλής τον Δημήτρη Μαυρογιώργο.
Αργά το απόγευμα η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, ύστερα από μεγάλη προσπάθεια όλων. Όπως σημειώνουν όσοι βρέθηκαν στην περιοχή, αν δεν είχε σβήσει άμεσα, θα μπορούσε να καίει επί μέρες και να προκαλέσει τεράστια καταστροφή.
Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και ο Διευθυντής της, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τόσο προς τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Ηπείρου Κωνσταντίνο Σκούπρα όσο και προς τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Ιωαννίνων Γιώργο Χαβέλα. Πέρα από την άριστη συνεργασία και τον συντονισμό και οι δύο ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες, όπως και οι υπόλοιποι πυροσβέστες!
Ο πρώτος μεγάλος κίνδυνος λοιπόν του φετινού καλοκαιριού πέρασε με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Η πυροσβεστική έδειξε κι ετοιμότητα και επιχειρησιακή ικανότητα στα δύσκολα.

                                                                                          Από:  EPIRUSPOST.GR