Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Γρεβεντάτες και φίλοι στο Μουσείο της Ακρόπολης!

Γρεβεντάτες και φίλοι θαυμάζουν τις Καρυάτιδες!
Φωτό: Γωγώ Φώτου

Μετά το κάλεσμα της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ για επίσκεψη και ξενάγηση στο ΜΟΥΣΕΙΟ της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ συγκεντρωθήκαμε -- λίγοι, πολλοί(;) εξαρτάται πώς βλέπεις το ποτήρι, μισογεμάτο ή μισοάδειο -- στις 11:00 στην είσοδο του Μουσείου.

Γρεβεντάτες και φίλοι προσέρχονται στο Μουσείο...
( Ο Μαραθώνιος και οι αποκλεισμένοι δρόμοι ανάγκασαν κάποιους, δικαιολογημένα, να καθυστερήσουν, ίσως και κάποιους  να μην ξεκινήσουν...)

   Η καταπληκτική ξεναγός, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια κ. Μαργαρίτα Σκανδάλη, για την οποία είχε φροντίσει το Δ.Σ. της Αδελφότητας,  ξεκινά την  ξενάγηση με τον περιβάλλοντα χώρο και την ιστορία του Μουσείου. 

Η συνέχεια της επίσκεψης ήταν ένα συναρπαστικό ταξίδι στην αρχαιότητα με "χρονομηχανή" την υπέροχη ξεναγό μας! 
Ακούσαμε υπέροχους μύθους, σπουδαίες λεπτομέρειες, κρυμμένα  μυστικά και θαυμάσαμε κυρίως τη σκέψη των αρχαίων, που  κρύβεται πίσω από την παραμικρή λεπτομέρεια!
Στο τέλος ευχαριστημένοι και ελαφρά κουρασμένοι, αφού η ξενάγηση κράτησε περισσότερο από το προβλεπόμενο, φτάσαμε στο μπαλκόνι του Μουσείου και με θέα την Ακρόπολη, απαθανατίσαμε τη συνάντηση.
Στο μπαλκόνι του Μουσείου με θέα την Ακρόπολη (ίσως μια επίσκεψη  την άνοιξη...)
Στην συνέχεια, αν και είχε περάσει η ώρα, καθίσαμε για καφεδάκι και λίγη κουβέντα στην καφετέρια του Μουσείου. Όλοι ήταν ευχαριστημένοι και συμφωνήσαμε να έχουν συνέχεια οι πολιτιστικές  δράσεις της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ. Κάποιοι, μάλιστα, πρότειναν να παρακολουθήσουμε όλοι μαζί τον "ΑΜΛΕΤ", με τον Κώστα Ασπιώτη.  Η συνάντηση για όσους μπορούσαν, συνεχίστηκε σε παρακείμενα ουζοτσιπουράδικα, στον "Μπαϊρακτάρη" ή στον  "Θανάση" για ... φιλοσοφία και  γρεβεντάτικες αναμνήσεις, όπως συνήθως συμβαίνει όταν συναντιούνται συγχωριανοί στην ... ξενιτιά!  
ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ!

Για όσους επιθυμούν μια συναρπαστική ξενάγηση: Σκανδάλη Μαργαρίτα (6944714409), με την εγγύηση της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ!