Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Από την Γ.Σ. της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ


Με σχετικά καλή συμμετοχή, αν και το κέντρο της Αθήνας ήταν κλειστό λόγω ημιμαραθωνίου  και ο καιρός βροχερός, πραγματοποιήθηκε η Γενική  Συνέλευση (Γ.Σ.) της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ. 

Από τις τοποθετήσεις των παρόντων στην Γ.Σ. το νέο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.), μετά την συγκρότησή του, θα προσπαθήσει να υλοποιήσει τα παρακάτω:
1. Στην πρώτη του συνεδρίαση θα ασχοληθεί με τις έντονες διαμαρτυρίες συγχωριανών, που επισκέπτονται το καλοκαίρι το Γρεβενίτι, για το σοβαρό πρόβλημα με τις διακοπές της ύδρευσης! 
2. Συνάντηση μία φορά κάθε τέσσερις μήνες, Κυριακή πρωί 11:00-13:30΄, για καφέ και κουβέντα. 
3. Κάθε έξι μήνες, ένα Σαββατόβραδο ή Κυριακή μεσημέρι, Γρεβεντάτες και φίλοι να συναντιόμαστε σε ταβέρνα για φαγητό και  διασκέδαση.
4. Να οργανωθεί βραδιά νεολαίας με το ροκ συγκρότημα του καλού συγχωριανού μας Γιάννη Θεοδωρίκα. Μάλιστα ο Γιάννης δήλωσε ότι η μουσική θα είναι προσφορά από αυτόν.
5. Μία φορά το χρόνο πολιτιστική εξόρμηση, όπως έγινε στο Μουσείο Ακρόπολης, σε Μουσεία, Αρχαιολογικούς χώρους  κ.ά.
6. Μία φορά το  χρόνο διοργάνωση εκδρομής.
7. Επικοινωνία με Αδελφότητες Τριστένου-Φλαμπουραρίου-Ελατοχωρίου και δημιουργία ενός άτυπου οργάνου που θα φροντίζει για την από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων. Είναι δύσκολο στους σημερινούς καιρούς μια Αδελφότητα ναι διοργανώσει έναν χορό ή μια εκδήλωση, ενώ όλοι μαζί μάλλον θα τα καταφέρουμε. Εξάλλου, τα χωριά μας είναι πολύ κοντά και τους περισσότερους μάς συνδέουν συγγενικές ή φιλικές σχέσεις! 
8. Ανάδειξη με την δημιουργία υλικού της θηριωδίας των Γερμανών στο Γρεβενίτι, κατά τα πρότυπα των Καλαβρύτων. Την πρόταση έκανε ο καλός συγχωριανός Δημήτρης Λιοδάκης.
9. Ανάδειξη της Ημέρας Απελευθέρωσης του Γρεβενιτίου (23/12/1912) και της Μάχης του Γρεβενιτίου. Την πρόταση έκανε ο καλός συγχωριανός Γιώργος Δερμάνης, ο οποίος μετά από επίπονη προσπάθεια  βρήκε τα  ονόματα των εφτά στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη Μάχη για την απελευθέρωση του Γρεβενιτίου.
10. Δημιουργία αρχείου μελών με τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων ώστε να ενημερώνονται με γραπτά μηνύματα για τις εκδηλώσεις της Αδελφότητας. Φυσικά όλες οι εκδηλώσεις θα δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική εφημερίδα "ΤΟ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙ".  Την πρόταση έκανε ο καλός  συγχωριανός Χρήστος Τσαλίκης, οποίος μάλιστα έχει ξεκινήσει την προσπάθεια.
11.Επίσκεψη μελών του Δ.Σ. της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ και φίλων σε υπερήλικες συγχωριανούς, οι οποίοι δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα. 
12. Συνεργασία με τον Μορφωτικό Αναπτυξιακό Σύλλογο  (ΜΑΣ) Γρεβενιτίου και τους άλλους φορείς του χωριού για την επίλυση προβλημάτων της μικρής  γενέθλιας πατρίδας μας.  Φυσικά, τον πρώτο λόγο έχουν οι φορείς του Γρεβενιτίου και η Αδελφότητα βοηθά, όσο μπορεί. "Το χωριό αποφασίζει, η Αδελφότητα στηρίζει".

Το νέο Δ.Σ. της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ θα συνέλθει σε δύο  εβδομάδες προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα. 

Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ  να δημιουργηθεί μια ωραία γρεβεντάτικη παρέα προκειμένου:
  • Να επικοινωνούμε οι συγχωριανοί και φίλοι και να περνάμε ωραία!
  • Να στηρίζουμε όσο μπορούμε το υπέροχο Γρεβενίτι ΜΑΣ.