Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

ΕΝΑΣ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ!

 

Το ζήσαμε κι αυτό φέτος και θα το θυμόμαστε για πολλά χρόνια. 

Από πού να το πιάσεις και πώς να το ιστορήσεις, αφού είναι δύσκολο να το χωρέσει ανθρώπου νους ότι ένα αόρατο, με γυμνό μάτι, πραγματάκι, θα έσπερνε τόσο φόβο και περισσότερη καχυποψία μεταξύ των ανθρώπων.

Στο Γρεβενίτι δε, όσοι βρεθήκαμε αυτές τις μέρες, αναγκαστήκαμε να τηρήσουμε τα μέτρα και να κρατήσουμε αποστάσεις...

Έτσι με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη δημόσια υγεία δεν εμφανίστηκε το χορευτικό του χωριού, η βράβευση των επιτυχόντων μαθητών και των τέως προέδρων του ΜΑΣ δεν έγινε στην πλατεία ως είθισται και το πιο βασικό, ένα μικρό με όρους και προϋποθέσεις ημερήσιο πανηγυράκι, δεν ευτύχησε να γίνει, τη στιγμή που σε πολλά χωριά το γλέντησαν. Πάλι καλά που δεν ζητήθηκε να αναβληθεί και η γιορτή της Παναγίας προς αποφυγήν διασποράς του ιού.

      Φωτεινή εξαίρεση των ημερών οι δράσεις που υπεύθυνα υλοποίησε ο ΜΑΣ, όπως η διοργάνωση της Έκθεσης φωτογραφίας στο Πετρίδειο, η ανάβαση στο Βορτόπι (υπάρχουν σχετικές αναρτήσεις) και η άψογη οργάνωση του Συλλόγου, στην αίθουσα του Πετριδείου πολιτιστικού κέντρου, της βράβευσης των μαθητών που πέτυχαν φέτος στις Πανελλαδικές εξετάσεις και όσων πήραν φέτος το πτυχίο τους.

 Επίσης το νέο ΔΣ του ΜΑΣ, καινοτομώντας για μια ακόμη φορά, επέλεξε να βραβεύσει τους κατά το παρελθόν διατελέσαντες Προέδρους του Συλλόγου, αναγνωρίζοντας την ανιδιοτελή προσφορά τους στα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού.Η εκδήλωση έγινε παρουσία μόνο όσων διέθεταν μάσκα και κάθονταν στις καρέκλες, κρατώντας αποστάσεις. 

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ανδρομάχη Παπαευσταθίου στον σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα των ημερών που στερούν από το Σύλλογο τη δυνατότητα να υλοποιήσει τις υπόλοιπες δράσεις που είχε προγραμματίσει και αναγκάζεται να περιοριστεί στις άκρως αναγκαίες και σε κλειστό, ελεγχόμενο από τον σύλλογο, χώρο.

Ευχαρίστησε για την παρουσία τους και την προσφορά τους, τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κο Δημήτριο Ράιο και τον επιτυχημένο επιχειρηματία Κο Βασίλη Τριάδη, ο οποίος δεν ξεχνά το χωριό του και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους δωρητές του χωριού. Κατά την απονομή των βραβείων ο καθηγητής Ράιος και ο κύριος Τριάδης, επαίνεσαν τους νέους του χωριού για τις επιτυχίες τους και τούς τόνισαν πόσο σημαντική είναι η συνεχής δουλειά για την υλοποίηση των στόχων τους. Ο τοπικός Πρόεδρος κ .Μ. Βόντινας απένειμε κάποια βραβεία, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της αδελφότητας Αθήνας, κ. Γ. Σιούλας, απονέμοντας τις αναμνηστικές πρωτότυπες πλακέτες στους παρελθόντες προέδρους του ΜΑΣ Γρεβενιτίου.

 Κατά τα άλλα ευχάριστη νότα αποτέλεσε η αυθόρμητη πρωτοβουλία κάποιων νέων (όχι μόνο ηλικιακά, αλλά και στην ψυχή) που φρόντισαν να γεμίσουν το βράδυ της Κυριακής την Πλατεία με τους ήχους των μουσικών οργάνων τους.

                                    Και του χρόνου,  πρώτα ο Θεός, να γιορτάσουμε με υγεία.

                                                            Χρυσόστομος Καρράς