Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Έργα στο Γρεβενίτι και διαφορετικές απόψεις!...

 


Καιρός  ήταν  να αποκτήσει  η βρύση  Μπάλτα στο Χάνι μια  παραδοσιακή στέγη, που να "δένει " με το  περιβάλλον και την παράδοση!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Οι λακούβες δεν αρέσουν ούτε στους ζώντες, αλλά ούτε στους ...αναχωρούντες!

Φαντάσου να σε κουβαλάνε και να ακούς να λένε: " Το έτρωγε όλο το φαγητό του ο μακαρίτης"...



Στην στροφή στου ..."Σκούμπη" ή  "Ζγκούμπη" (Δημήτρη Ράιο, βοήθεια) τα αυτοκίνητα ... "έκλαιγαν"!

Μαθαίνω ότι στο χωριό γίνονται συζητήσεις, ακούγονται διάφορες απόψεις, κ.ά.

"Συζητώ" σημαίνει η από κοινού αναζήτηση της αλήθειας! Όταν μάλιστα οι συζητήσεις γίνονται μεταξύ συγχωριανών πρέπει να επικρατεί ο ορθός λόγος, η καλή διάθεση να πειστώ-αν η άλλη άποψη είναι πιο σωστή - και το μέτρο!

Ο άνθρωπος επινόησε τους δρόμους για να επικοινωνεί, να ταξιδεύει, να μεταφέρει αγαθά και όχι για να τους βλέπει και να τους θαυμάζει! Οι δρόμοι θα πρέπει πρώτιστα να είναι λειτουργικοί! Αν μπορούμε να συνδυάσουμε την λειτουργικότητα ενός δρόμου με την αισθητική, πλησιάζουμε το τέλειο! Ωστόσο, παρεμβάλλονται τα χρήματα! Και επειδή οι ανάγκες των μόνιμων κατοίκων δεν μπορούν να περιμένουν, πρέπει να γίνουν όσο πιο σύντομα γίνεται δρόμοι λειτουργικοί και όταν βρεθούν και τα πολλά χρήματα που απαιτούνται, θα προσθέσουμε και την αισθητική!...

Όποιος έχει βιώσει την έλλειψη της δυνατότητας να έχει εύκολη πρόσβαση σε αυτοκινητόδρομο καταλαβαίνει πιο καλά! Για δέκα χρόνια   έπρεπε να υποχρεώνομαι και να βρίσκω ΤΕΣΣΕΡΙΣ συγχωριανούς για να μετακινήσουμε την ανάπηρη μητέρα μου! Δεν υπάρχει Γρεβεντάτης που να μην έχει βοηθήσει και για άλλη μια φορά τους ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ! Τα ξύλα για τη φωτιά, το ψυγείο όταν χάλασε, τα μπαγκάζια για ταξίδι κ.ά ήταν και δυστυχώς είναι μια ταλαιπωρία! Αν βέβαια θελήσει κάποιος να επισκευάσει το σπίτι του, το κόστος πολλαπλασιάζεται! Άρα, ένα ωραίο καλντερίμι έξω από το σπίτι σου, αν δεν είναι λειτουργικό, δηλ. προσβάσιμο από μικρό έστω όχημα, ακόμα και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, είναι καλό για φωτογραφίες για τους τουρίστες και μια ταλαιπωρία για τους άμεσα ενδιαφέρόμενους! 

Επίσης, το δίλημμα σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι καλντερίμι  ή άσφαλτος, αλλά άσφαλτος ή τίποτα! 

Σίγουρα μπορείς πάνω από την άσφαλτο, στους δρόμους βιτρίνα του χωριού, ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ, να γίνει ένα  ΤΕΛΕΙΟ και παραδοσιακό καλντερίμι! 

Ας εξασφαλιστεί, λοιπόν, πρώτιστα και γρήγορα,  η διευκόλυνση των μόνιμων κυρίως συγχωριανών στην καθημερινότητά τους και στη συνέχεια βλέπουμε,   μέχρι τις ...μεθεπόμενες εκλογές! Αυτά που γίνονται τώρα είναι για τις επόμενες!...

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΟΡΘΟΣ ΛΟΓΟΣ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ, 

και μην ξεχνάτε οι διαφωνίες να φτάνουν μέχρι εκεί που  αύριο μπορείς να πιεις τσίπουρα στο καφενείο με αυτόν που χτες διαφωνούσες! Βέβαια, αρκετές ακραίες απόψεις για τους δρόμους του χωριού τις άκουσα από κάποιους που βάζουν το αυτοκίνητο μέσα από τον οβορό, όπως παλιά το μουλάρι, "Ζάμπο" το έλεγε ο πατέρας μου ! Θα αποθάνω και δεν θα το ζήσω αυτό! Πέρσι ανεβοκατέβηκα δώδεκα φορές -γούρικος αριθμός- στο Μεσοχώρι για να κουβαλήσω τα μπαγκάζια! 

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ, αλλά με πονάει και η μέση και πώς θα κουβαλήσω τις βαλίτσες!...  

                                                           ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΟΥΛΑΣ