Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Πιο... γρήγορα στο Γρεβενίτι!


Δημοπρατήθηκαν τα έργα για την Ιόνια Οδό στο τμήμα της Άρτας
 
 
Μετά τη γέφυρα στο Ρίο-Αντίρριο, την παράκαμψη του Αγρινίου, την παράκαμψη Άρτας-Φιλιππιάδας, την παράκαμψη των Ιωαννίνων μέσω της Εγνατίας πηγαίνεις στο Γρεβενίτι πιο γρήγορα. Αν, μάλιστα, ολοκληρωθούν τα έργα: Κόρινθος-Πάτρα και η Ιόνια Οδός, τότε θα πηγαίνουμε στο χωριό για πλάκα!

Δημοπρατήθηκε το έργο:"Υπολειπόμενες εργασίες παράκαμψης Άρτας-Φιλιππιάδας-Α/Κ Άρτας",με το οποίο θα ολοκληρωθεί το τμήμα της Ιόνιας Οδού που αφορά στην παράκαμψη της πόλης της Άρτας, από τον κόμβο Σελλάδων μέχρι τον κόμβο Καμπής, μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων. Παράλληλα θα δημιουργηθεί ανισόπεδος κόμβος στην συμβολή της Ιόνιας Οδού με την εθνική οδό Άρτας - Τρικάλων. 
 
 
 
 Ένα από πρώτα ερωτήματα που γεννήθηκαν μετά την ανακοίνωση για την Ιόνια Οδό είναι το θέμα της Παλιοβούνας, του ορεινού όγκου που βρίσκεται ακριβώς μετά το Αντίρριο. Σε αυτό το τμήμα η αρχική σύμβαση προέβλεπε την διαπλάτυνση του σημερινού δρόμου. Από την πρώτη στιγμή φάνηκε πως η ενδεδειγμένη λύση είναι η κατασκευή σήραγγας, όμως αυτό ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί και μάλλον έχει σχέση με την χρηματοδότηση!
  
Παλιοβούνα: Πρόβλημα όταν βιάζεσαι, αλλά και οι στροφές έχουν τη χάρη τους!
 Η Παλιοβούνα (επίσημη ονομασία Κλόκοβα) είναι βουνό στα νότια της Αιτωλοακαρνανίας. Βρίσκεται την περιοχή του Αντιρρίου και έχει ύψος 1038 μ. Στην αρχαιότητα ήταν γνωστή σαν Ταφιασσός.
Το βουνό υψώνεται απότομα στη νότια πλευρά του από το επίπεδο της θάλασσας μέχρι τη μοναδική κορυφή του και έχει σχεδόν κωνοειδές σχήμα. Οφείλει το όνομά του στο κακοτράχαλο της περιοχής που δυσκόλευε από παλιά τη διέλευση από τα δυτικά του νομού προς τη Ναυπακτία. Η βόρεια πλευρά του είναι αρκετά πιο ομαλή.