Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Από την εκδήλωση προς τιμή του Δημήτρη Ράιου!

Ο  τιμώμενος   συγχωριανός  Δημλητρης Ράιος στο  βήμα...
Στην  κατάμεστη αίθουσα της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών, ενώπιον τριών Ιεραρχών, εκπροσώπων της πανεπιστημιακής κοινότητας των Ιωαννίνων, αλλά και της Θεσσαλονίκης, πολλών αποφοίτων της Σχολής  Βελλάς, αλλά και μελών του Διδακτικού προσωπικού της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς, καθώς και φοιτητών, αρκετών Γρεβεντάτων και ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, έγινε η παρουσίαση του Όγδοου Τόμου της Επιστημονικής Επετηρίδας της Α.Ε.Α. Βελλάς, αφιερωμένης στον  Ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Δημήτριο Ράιο.
Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου της Α.Ε.Α. Βελλάς, κυρία Μαρία Ράπτη απηύθυνε χαιρετισμό κηρύσσοντας την έναρξη της εκδήλωσης . Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο απελθών πρόεδρος του Ακαδημαίκού Συμβυλίου της Α.Ε.Α. Βελλάς, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος, Αναπληρωτής Καθηγητής της Α.Ε.Α.Βελλάς ο οποίος παρουσίασε το τιμώμενο πρόσωπο εστιάζοντας τόσο στο πλούσιο ακαδημαϊκό, διδακτικό, συγγραφικό, επιστημονικό και πολυποίκιλο έργο του καθηγητή Ράιου, στην προσφορά του στην Α.Ε.Α. Βελλάς,  όσο και στα ψυχικά και πνευματικά του χαρίσματα και τις αρετές του, που τον καθιστούν μια ξεχωριστή  προσωπικότητα. Οι Επίκουροι Καθηγητές της Α.Ε.Α. Βελλάς κ.κ. Δημήτριος Γιαννούλης και Ιωάννης Λιάκος, παρουσίασαν το περιεχόμενο του Η΄ Τόμου της Επετηρίδας. Στο περιεχόμενο του τιμητικού τόμου αναφέρθηκε και ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, καθώς και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Ευάγγελος Καρακάσης.

Ο Κεφαλληνίας Δημήτριος Αργυρός πρώην Σχολάρχης της Α. Ε. Α. Βελλάς


Ακολούθησε αντιφώνηση από τον τιμώμενο κ. Δημήτρη Ράιο ο οποίος με ιδιαίτερα συγκινημένο ύφος και τον σεμνό τρόπο που αναδεικνύει τους ανθρώπους του πνεύματος, ευχαρίστησε για την τιμή που του αποδόθηκε κλείνοντας με μια ευχή -υπόσχεση σε ποιητικό τόνο, χαρακτηρίζοντας ως ευλογημένη βροχή την αναγνώριση του πνευματικού του μόχθου, η οποία θα ποτίσει και θα κάνει εύφορο το έδαφος για συνεχή πνευματική καρποφορία.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν εκκλησιαστικοί ύμνοι και παραδοσιακά τραγούδια από τα φωνητικά σύνολα των σπουδαστών της Α.Ε.Α. Βελλάς  υπό την διεύθυνση των καθηγητών της σχολής Λιάκου και Μπαρτζόπουλου, ενώ το κλείσιμο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τον ποιμενάρχη μας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμο, ο οποίος εξήρε με την σειρά του το έργο του συγχωριανού μας, καθηγητή κ. Δημητρίου Ράιου.

Παρόντες αρκετοί  Γρεβεντάτες: Διακρίνονται ο π. Χριστόδουλος  Δεληγιάννης,  η  Γλυκερία Σούλτη, η Άρτεμις Κυρίτση, κ.ά.
Από την πλευρά μας νιώσαμε ιδιαίτερη χαρά, τιμή και συγκίνηση, αφού ο τιμώμενος τιμά με τις διακρίσεις του και την γενέτειρά του, το αγαπημένο μας Γρεβενίτι, ενώ είναι τιμή μας που συνεργαστήκαμε στο Δ.Σ του ΜΑΣ Γρεβενιτίου (1995-1997) με πλούσιο και εποικοδομητικό έργο.
Συγχαίρουμε και πάλι τον αγαπητό καθηγητή κ. Δημήτριο Ράιο και ευχόμαστε ο καλός Θεός και η Παναγία η Βελλαϊτισσα, να του χαρίζουν υγεία στον ίδιο και την οικογένειά του και δύναμη στο πολύκαρπο έργο του.


Για το Δ.Σ. του ΜΑΣ Γρεβενιτίου
Μάχη Παπαευσταθίου