Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Από τη Γενική Συνέλευση της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ!



Παρουσία ικανοποιητικού αριθμού συγχωριανών και φίλων πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) της  Αδελφότητας Γρεβενιτίου. Το  τριήμερο εμπόδισε αρκετούς συγχωριανούς και φίλους να παρευρεθούν, παρότι όπως μας δήλωσαν θα το επιθυμούσαν. 
Είμαστε βέβαιοι ότι την επόμενη φορά θα είμαστε διπλάσιοι. 
Όπως θα διαβάσετε στην ομιλία του προέδρου της  Αδελφότητας, άλλες υποχρεώσεις, η διαθεσιμότητα της αίθουσας και άλλοι παράγοντες δεν έδιναν περιθώρια για άλλη ημερομηνία, μετά από δύο αναβολές, 3/3 και 17/3, λόγω  Ημιμαραθωνίου.
Ο καθένας που συμμετείχε ήταν μια ξεχωριστή παρουσία και έδωσε στο Δ.Σ. της Αδελφότητας  χαρά, κουράγιο και δύναμη να συνεχίσει.
Ιδιαίτερη όμως χαρά μάς έδωσαν: ο μικρότερος συμμετέχων, ο μαθητής της  Γ΄ Δημοτικού Γιάννης Κουλούρης  γιος του  Χρήστου Κουλούρη.  Ο  Δημήτρης, μαθητής της  Γ΄ Γυμνασίου, γιος της Χρυσάνθης Λώτου και δισέγγονος του αείμνηστου  Βασιλείου Βλάχου, προέδρου του Γρεβενιτίου.
Χαρά και ελπίδα μας έδωσαν οι πιο νέοι: Η Σοφία, ο Χρήστος (που ήρθε με ποδήλατο!), ο Νίκος, η Ραχήλ, ο Δομήνικος, η Κατερίνα και η Βίκυ που βρέθηκε στην Αθήνα.
Μεγάλη χαρά όμως μας έδωσε και η παρουσία του Βαγγέλη  Δριβαλιάρη, διακεκριμένου μαθηματικού και πρώην προέδρου της ΟΙΕΛΕ, συζύγου της αείμνηστης Μαρίας Παπαβρανούση, που πολλά είχε προσφέρει στην Αδελφότητα.
Μας τίμησε με την παρουσία του ο κύριος Χατζαρόπουλος, Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ζαγορίου, Μέλος της πολιτιστικής  επιτροπής της  Πανηπειρωτικής, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ζαγορισίων, Ειδ. γραμματέας του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ, Ειδ. γραμματέας  ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ και ΧΩΡΙΩΝ. Ο  κ.  Χατζαρόπουλος μάς ενημέρωσε για το πού βρίσκεται  το θέμα με τις γερμανικές αποζημιώσεις και για την παρακμιακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η  πάλαι ποτέ κραταιά ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ.
Ο  κ. Χατζαρόπουλος ενημερώνει τη Γ.Σ. 
Ιδιαίτερη χαρά μάς έδωσε η παρουσία του κοντοχωριανού από το Τρίστενο και ιατρού παθολόγου-ανατόμου Βράνου Δαρίτση, ο πλέον κατάλληλος επιστήμονας, ο οποίος μας  ενημέρωσε για το πόσο οι εξορύξεις υδρογονανθράκων και η διέλευση του αγωγού  μεταξύ Γρεβενιτίου και Τριστένου κρύβουν κινδύνους για την υγεία μας. Την ίδια γνώμη διατύπωσαν και οι  συγχωριανοί μας γιατροί: Χρήστος Πατίκος και  Κων/νος Πατίκος.

Ο  κ. Δαρίτσης ενημερώνει τη Γ.Σ.  για τις επιπτώσεις των  εξορύξεων και του αγωγού στο περιβάλλον,  άρα και στην υγεία μας!

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Αδελφότητας παρουσίασε τα πεπραγμένα του Δ.Σ. για τη χρονιά που πέρασε και τις σκέψεις για το μέλλον. Ολόκληρη η ομιλία θα δημοσιευθεί σε επόμενη ανάρτηση. 
Ο  Χρήστος Τσαλίκης, ο έχων την πιο μακρά θητεία στην Αδελφότητα,
 εκθέτει τις σκέψεις του.
Ο  Δημήτρης Λιοδάκης μεταξύ των άλλων προσκαλεί τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση της ΕΝΩΣΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ (10/4) με θέμα:
"Πώς τα Μαθηματικά εξηγούν τον κόσμο".
Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.: Δημήτρης Βέρος, Γιάννης Σιούλας, Χρήστος Τσαλίκης, Κων/νος Πατίκος και Γιώργος Δερμάνης παρακολουθούν με προσοχή...Ο Γιάννης Θεοδωρίκας απουσίαζε λόγω ξαφνικής σοβαρής οικογενειακής υποχρέωσης. Η σκέψη του ήταν μαζί μας! 

Ο  Γιώργος Δερμάνης με μεγάλη εμπειρία στην Αδελφότητα παρουσιάζει τις σκέψεις του. 

Στη συνέχεια και μετά από ενημέρωση από τον πρόεδρο της Αδελφότητας για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων και τη διέλευση του αγωγού "Ποσειδών" ανάμεσα από Γρεβενίτι και Τρίστενο, οι συμμετέχοντες στη Γ.Σ.  αποφάσισαν ομόφωνα:
  • ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΑΠΌ ΤΟ ΖΑΓΟΡΙ
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

Το  Δ.Σ. της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ θα συντάξει τα σχετικά ψηφίσματα και θα τα αποστείλει προς όλους...
Έγινε πρόταση για εκδρομή στα Βασιλικάτα της Κάτω Ιταλίας,περιοχή που υποφέρει από τις εξορύξεις. Αύξηση των καρκίνων κατά 300%. Άλλη μια περιοχή με υψηλή ρύπανση είναι το Φιέρι της Αλβανίας εξαιτίας των εξορύξεων. Καλή ιδέα για δύσπιστους όσον αφορά τις εξορύξεις, αλλά οι συμμετέχοντες στην Γ.Σ. δεν είχαν επιφυλάξεις, αυτό εξάλλου φαίνεται από τις ομόφωνες αποφάσεις για εξορύξεις και αγωγό!   



Ο επίλογος της Γ.Σ. περιλάμβανε: γίγαντες Γρεβενιτίου, αλευρόπιτα, πιπερόπιτα, φέτα Γρεβενιτίου, κεφτεδάκια, μηλόπιτα, τσίπουρο Γρεβενιτίου, γλυκά και κεφάτη κουβέντα, 
σχεδόν μέχρι τις 3:00 μ.μ.  

Το  Δ.Σ. της ΑΔΕΛΦΌΤΗΤΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΊ ΘΕΡΜΑ όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, αλλά και όλους όσοι είχαν την διάθεση να παρευρεθούν, αλλά ανελαστικές υποχρεώσεις τούς εμπόδισαν. Μας δώσατε όρεξη να συνεχίσουμε!
Ευχαριστεί θερμά όλες τις κυρίες για τις υπέροχες λιχουδιές!
Ευχαριστεί θερμά όλους όσοι ενίσχυσαν οικονομικά  το ισχνό ταμείο της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ. 
Ξέρουμε ότι έδωσαν από το υστέρημά τους! 
Ευχαριστεί την φιλόξενη ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗ για την παραχώρηση της υπέροχης αίθουσας.
Ευχαριστούμε την υπεύθυνη της αίθουσας. Φρόντισε για όλα!

Του χρόνου διπλάσιοι!