Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του Μ.Α.Σ. Γρεβενιτίου

Συνεδρίαση του  Δ.Σ. του ΜΑΣ στο φιλόξενο γραφείο της  Κοινότητας Γρεβενιτίου!
Με σηκωμένα τα μανίκια κυριολεκτικά και μεταφορικά και σε συνεργασία με το νέο Πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κ. Μενέλαο Βόντινα, τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μας έκαναν δυναμικό και δημιουργικό ξεκίνημα, στις 7 του Σεπτέμβρη, ξεκινώντας με την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό του Πετριδείου εσωτερικά και εξωτερικά, αποκαθιστώντας τη λειτουργικότητα των χώρων. 


Μετά την ολοκλήρωση της καθαριότητας και στο γραφείο του τοπικού προέδρου που ευγενικά μας παραχωρήθηκε γι΄ αυτή την πρώτη μας συνεδρίαση, κάτω από τον ήχο της βροχής και το γλυκύ φως του φθινοπώρου, θέσαμε τα θέματα, τις προτάσεις και τις ιδέες μας, πλούσια όπως το δάσος του χωριού μας, και καταλήξαμε ομόφωνα στις ακόλουθες δράσεις ακολουθώντας το χρονοδιάγραμμα που έχουμε αρχικά θέσει: 1) Συνεργασία με την εκκλησιαστική επιτροπή, τον τοπικό πρόεδρο κ. Μενέλαο Βόντινα, τη δημοτική αρχή, το αρμόδιο τμήμα μελετών της Περιφέρειας Ηπείρου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων, για την επίλυση του επείγοντος προβλήματος στατικότητας του μεταβυζαντινού ναού της Κοίμησης της Θεοτόκου. Παρακαλούμε όσους χωριανούς έχουν γνώση για το θέμα να μας συνδράμουν με τη συμβουλή και τη συμβολή τους. 2)Συνεργασία με τον τοπικό πρόεδρο και για την αξιοποίηση του σχολείου. 3) Συνέχεια της προσπάθειας για επαρκή ενημέρωση και αντιμετώπιση του προβλήματος που ανέκυψε με το πέρασμα του αγωγού φυσικού αερίου από το χωριό. 4)Συνέχιση του ετήσιου προγράμματος εκδηλώσεων, που μέχρι τώρα διοργάνωνε ο Σύλλογός μας(Γιορτή Τσίπουρου, Κοπή Βασιλόπιτας, Αποκριάτικο Γλέντι, Εορτασμός όλων των θρησκευτικών γιορτών, Εκδρομή, Θεατρική Παράσταση) και έναρξη πολλών καινούριων που θα ανακοινώνονται εγκαίρως για τη σύμπραξη και τη συμμετοχή όλων. 5)Διοργάνωση γιορτής τσίπουρου το Σάββατο 2 Νοεμβρίου(φροντίστε τις άδειές σας και απελευθερώστε το κέφι σας). Θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα εντός των ημερών. 6)Έκδοση ημερολογίου που αποτελεί και ένα από τα βασικά έσοδα του συλλόγου. Οι θεματικές είναι ακόμη ανοιχτές, αν θέλετε να μας συνδράμετε με ιδέες. 7)Πρόσκληση συγκέντρωσης φωτογραφιών από τη ζωή του χωριού μας, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αποθετήριο παλιών και νέων φωτογραφιών που θα αξιοποιηθούν κατάλληλα σε εκδόσεις για το χωριό και σε μόνιμες ή περιοδικές εκθέσεις. Περιμένουμε την εκδήλωση ενδιαφέροντος από όλους τους χωριανούς.(Οι φωτογραφίες θα ψηφιοποιούνται, δε θα μένουν στο σύλλογο οι πρωτότυπες, εκτός και αν το επιθυμούν οι κάτοχοί τους).
Με την υπόσχεση ότι στο επόμενο Δ.Σ., που θα οριστεί για το μήνα Οκτώβριο, θα έχουμε υλοποιήσει ή δρομολογήσει όσα αποφασίσαμε στο 1ο Δ.Σ., περιμένουμε  τις προτάσεις-ιδέες, πάντα καλοδεχούμενες, όλων των συγχωριανών,
γιατί Μ.Α.Σ. είναι όλοι όσοι αγαπούν το Γρεβενίτι.
Χωρίς αυτή την εικόνα στα μάτια μας, δεν προχωράμε!
Καλή και δημιουργική χρονιά για τον Μ.Α.Σ. Γρεβενιτίου, τους μαθητές και τους δασκάλους όλων των βαθμίδων και για όλους όσους εμπνέονται από το ζωηρό βουητό και την ανάσα του ιερού δάσους του Γρεβενιτίου!
Για τον Μ.Α.Σ. Γρεβενιτίου, 

Η πρόεδρος, Μάχη Παπαευσταθίου

Πόσο μικρό φαντάζει μέσα στο μεγαλείο του δάσους!