Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Από την διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή...



Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα για να διαδηλώσει, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Κεντρικό σύνθημα των συγκεντρωμένων:

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,  ΟΧΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ 


Στο συλλαλητήριο συμμετείχε με πλακάτ και η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ και φίλοι από το  Τρίστενο, μιας και ο αγωγός φυσικού αερίου "ΠΟΣΕΙΔΩΝ" θα περάσει σε απόσταση 310 μ. και 300μ. από Γρεβενίτι και Τρίστενο, αντίστοιχα.
Πολλοί μας ρωτούσαν και τους δώσαμε την απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης στο Γρεβενίτι. Ανάμεσα σε αυτούς που ενημερώσαμε: ο Βαρουφάκης, ο Κρίτων Αρσένης(βουλευτής, με συμπάθεια για το Ζαγόρι, στον οποίο θα στείλουμε στοιχεία για επερώτηση στη Βουλή), ο εκπρόσωπος  του ΕΚΑ, ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και πολλοί άλλοι. 
Το  πρωί χιλιάδες μαθητές διαδήλωσαν στο Σύνταγμα για τον ίδιο λόγο. Επίσης, σε πολλές πρωτεύουσες του κόσμου έγιναν παρόμοιες συγκεντρώσεις με εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές. 
Έκπληξη ήταν για μας, όταν μας πλησίασε μια κυρία από το ΣΕΚ και μας είπε ότι η μητέρα της κατάγεται από το Τρίστενο και ανησυχεί για τη διέλευση του αγωγού!

Ας ξεσηκωθούμε! 
Προλαβαίνουμε, δεν προλαβαίνουμε!...

ΥΓ.:  Για τον αγωγό φυσικού αερίου τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα! Μπορεί να μην έχουμε μαζί μας, όσο θα θέλαμε, τα θιγόμενα χωριά, μας στηρίζουν όμως...μεγάλες δυνάμεις!