Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Σάββατο 18 Απριλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ



Συνεδρίασε την Μ. Τετάρτη (15.4.2020) το ΔΣ της ΠΣΕ. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη. Ήταν η πρώτη συνεδρίαση μ’ αυτόν τον τρόπο και μάλιστα επιτυχής, αφού συμμετείχαν είκοσι (20) από τα εικοσιπέντε (25) μέλη του ΔΣ. Παρά τα τεχνικά προβλήματα και το πρωτόγνωρο της διαδικασίας, έγινε πλούσια και παραγωγική συζήτηση. Το ΔΣ αποφάσισε να αναβάλει όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της συνομοσπονδίας ως το τέλος του καλοκαιριού. Στο τέλος του καλοκαιριού όμως θα γίνει προσπάθεια αναλόγως και με την κατάσταση που θα διαμορφωθεί, να διοργανωθεί στο Φραγκοκάστελο Κρήτης το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη (26 και 27/9/2020) εκδήλωση αφιερωμένη στους Ηπειρώτες που έπεσαν στην Επανάσταση για την απελευθέρωση της Κρήτης. Αν οι περιστάσεις δεν το επιτρέψουν ο προσανατολισμός είναι για το τέλος Μαΐου 2021.
Επίσης η προγραμματισμένη πολυήμερη εκδήλωση στο Ζάππειο τον Νοέμβριο 2020 με τον τίτλο ''ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ'' θα γίνει προσπάθεια να διοργανωθεί 26-29/11/2020, άλλως θα μεταφερθεί την άνοιξη του 2021.
Το ΔΣ συζήτησε την αναγκαιότητα ίδρυσης και τους όρους λειτουργίας καναλιού της ΠΣΕ στο youtube μετά από πρόταση της Επιτροπής Νεολαίας.
Αρχικά το ΔΣ απευθύνει τα θερμά του συγχαρητήρια στην Επιτροπή Νεολαίας για την έμπνευση και τη δουλειά της προκειμένου να υλοποιηθεί η πρότασή της.
Αποφασίστηκε η ίδρυση με το καταστατικό όνομα και τα καταστατικά σήματα της ΠΣΕ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (με σήμα τον Πύρρο). Σκοπός του καναλιού είναι να φιλοξενεί τις δράσεις της ΠΣΕ, αλλά και όλης της οργανωμένης ηπειρωτικής αποδημίας, όπως αυτή διαρθρώνεται με τα μέλη της ΠΣΕ. Το κανάλι τονίζει τον χαρακτήρα της συνομοσπονδίας, κατανοείται ως ένα ακόμη μέσο με το οποίο η ΠΣΕ επικοινωνεί με τα μέλη της, προβάλλει τη δράση της και τη δράση των μελών της, συμβάλλει στην προσέγγιση της νέας γενιάς.
Η λειτουργία του καναλιού υπόκειται στις καταστατικές διαδικασίες της ΠΣΕ. Ορίζεται επιτροπή υπό τον έφορο τύπου αποτελούμενη από 5 μέλη, η οποία μετά από τους αναγκαίους ελέγχους νομιμότητας και συμφωνίας με τις καταστατικές διατάξεις και τις αποφάσεις των οργάνων της ΠΣΕ, θα ανεβάζει το υλικό με σύντομη περιγραφή και την άποψη της επιτροπής σε προσωρινή θέση στο διαδίκτυο, στο οποίο έχουν πρόσβαση μόνο τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ. Το υλικό παραμένει εκεί για 48 ώρες. Μετά την έκφραση γνώμης από τα μέλη του ΔΣ, την ευθύνη για τις αναρτήσεις και τα σχόλια της ΠΣΕ, έχει ο Έφορος τύπου, με σύμφωνη γνώμη του Γ.Γ. και εντολή του προέδρου του ΔΣ. Η επιτροπή αποτελείται εκτός από τον έφορο τύπου κ. Χρήστο Τούμπουρο, από τα μέλη του προεδρείου κ. Αλ. Λαμπρίδη (έφορο Πολιτισμού), και Κ. Λιάγκο (εφόρου Πνευματικού Κέντρου και Διοικητικών Υπηρεσιών) και τα μέλη του ΔΣ κ. Αλ. Σπύρου (ειδ. Γραμματέα) και Κ. Παπαπάνο. Η επιτροπή θα εισηγηθεί στο ΔΣ κανονισμό λειτουργίας, στον οποίο καθορίζονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά, οι φόρμες ανάρτησης με τα σχετικά ντοκουμέντα που θα συνοδεύουν τα προς ανάρτηση υλικά, ώστε να διασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα και τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα. Διευκρινίζεται ότι, σχόλια εκτός των σχολίων της ΠΣΕ, από τρίτους (subscribers) δεν επιτρέπονται. Προς διασφάλιση των παραπάνω δικαιωμάτων η ΠΣΕ θα απευθυνθεί σε έγκριτους νομικούς ασχολούμενους με το θέμα για να κατοχυρώσει την σύμφωνα με το νόμο διαδικασία ανάρτησης υλικών.
Με ευθύνη της επιτροπής και ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία, θα γίνει πιλοτική λειτουργία του καναλιού για μια εβδομάδα με πρόσβαση μόνο στα μέλη του ΔΣ. Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν δια περιφοράς με διαδικτυακή συζήτηση.
Τέλος, το ΔΣ εξέφρασε την ευχή όλα να πάνε όλα καλά και σε λίγες ημέρες το κανάλι της ΠΣΕ να είναι στη διάθεση όλων των Ηπειρωτών.
Τα υπόλοιπα διαδικαστικά θα ρυθμιστούν στην πορεία με βάση τις αποφάσεις του ΔΣ.
Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ