Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Μένουμε Σπίτι με το βλέμμα και την καρδιά στο αγαπημένο Γρεβενίτι!!

Το   χορευτικό  του   ΜΑΣ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ  στο  Μεσοχώρι!
     Μένουμε Σπίτι, μένουμε Ενωμένοι και Ασφαλείς, μένουμε Αισιόδοξοι ότι θα ανταμώσουμε γεροί στο Γρεβενίτι το καλοκαίρι. Μπορεί να περνάμε δύσκολες μέρες, αλλά ελπίζουμε ότι σύντομα θα τελειώσουν και θα συνεχίσουμε πάλι τη ζωή μας από εκεί που την αφήσαμε…ελπίζοντας να βγούμε όλοι καλύτεροι από αυτή τη δοκιμασία. Κάπως έτσι εμείς συνεχίζουμε τα σχέδιά μας, τα οποία σας κοινοποιούμε με ομόφωνη απόφαση των μελών του Δ.Σ. του συλλόγου μας. Σκοπός μας είναι να σας κρατάμε ενήμερους για τον προγραμματισμό των δράσεών μας στις οποίες ο καθένας σας μπορεί να συμμετέχει και να συμβάλλει ποικιλοτρόπως, αλλά και να ανανεώνουμε μέσα σας τη δίψα για το αγαπημένο Γρεβενίτι και την πίστη ότι θα ανταμώσουμε στο Μεσοχώρι, υγιείς και ευγνώμονες για την ευλογία να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια!  
Ο προγραμματισμός λοιπόν για το καλοκαίρι του 2020  με βάση τις ισχύουσες συνθήκες ,αφορά τις εξής δράσεις για τις οποίες θα ενημερώνεστε αναλυτικά όταν θα πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι και στις οποίες περιμένουμε τη συμβολή όλων σας, γιατί σύλλογος είμαστε όλοι όσοι αγαπάμε το Γρεβενίτι κι όχι μόνο τα μέλη του Δ.Σ.: 
  1. Συνδιοργάνωση με το Δήμο Ζαγορίου της ημέρας μνήμης του Ολοκαυτώματος, με το γνωστό τελετουργικό και την διεξαγωγή του καθιερωμένου ποδηλατικού γύρου.(Ιούλιος)
  2. Δεκαπενθήμερο εκδηλώσεων-δραστηριοτήτων στο Γρεβενίτι (Αύγουστος):
-Αθλητικές δραστηριότητες(ποδηλασία, τρέξιμο, πεζοπορία, ομαδικά αθλήματα) εντός του χωριού για όλες τις ηλικίες.
-Δημιουργική απασχόληση παιδιών στο χώρο του σχολείου(παιχνίδια του παλιού καιρού, τραγούδια, ζωγραφική, κ.α.).
-Μύηση στην τοπική γαστρονομία με παρουσίαση και καταγραφή(βιντεοσκόπηση) τοπικών συνταγών για την προώθηση και  γνωριμία με τα τοπικά μας προϊόντα.
-Ημερήσιοι περίπατοι στο δάσος, καθαρισμός μονοπατιών.
-Παρουσίαση βιβλίων που σχετίζονται με το Γρεβενίτι.
-Σεμινάριο σχετικό με τη βλαχική ντοπιολαλιά μας.
-Ανάδειξη βιβλιοθήκης Ευσταθίου Σκάρπα
-Σεμινάριο μαθηματικών.
-Πρωτάθλημα Πινγκ-Πονγκ/ σκάκι – τάβλι.
-Διδασκαλία παραδοσιακών χορών.
-Έκθεση φωτογραφίας σπάνιων ενδημικών ειδών του χωριού μας.
-Οργάνωση ψηφιακού φωτογραφικού αρχείου.
-Προβολή ταινιών.
-Μουσικές βραδιές με ροκ και λαϊκές ορχήστρες.
  Κι επειδή ο προγραμματισμένος παραδοσιακός εορτασμός της Πρωτομαγιάς στην Τσίπιανη από το σύλλογό μας, έχει ήδη ακυρωθεί λόγω των ιδιαίτερων καταστάσεων που βιώνουμε, θα φροντίσουμε για ένα παραδοσιακό γλέντι στην Τσίπιανη, μέσα στο καλοκαίρι όπου με το τραγούδι και τον χορό θα ρίξουμε στο ποτάμι όλες τις άσχημες εικόνες που έχει η καταιγίδα ετούτη. 
   Καλή αντάμωση! 
                                                  Για το Δ.Σ. του ΜΑΣ Γρεβενιτίου
       Η πρόεδρος                                                                                                            Η Γραμματέας

Ανδρομάχη Παπαευσταθίου                                                                       Αναστασία Πεζοδρόμου