Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗ ΓΡΕΒΕΝΕΣΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

Σε όλους μας είναι γνωστή η ιδιαίτερη αγάπη των Γρεβεντάτων για το χωριό τους, είτε ζουν σ΄ αυτό, είτε ζουν μακριά του. Δεν είναι όμως και λίγοι εκείνοι που γνώρισαν το όμορφο αυτό χωριό του Ανατολικού Ζαγορίου, με τις απίστευτες φυσικές ομορφιές του,  και το αγάπησαν και συνεχίζουν να το αγαπούν ο καθένας με τον δικό του τρόπο.
Ένα χειροπιαστό δείγμα αγάπης για τη φύση και τους ανθρώπους του Γρεβενιτίου, είναι η ίδρυση και η λειτουργία της κατασκήνωσης του Ορθόδοξου Ιεραποστολικού Συλλόγου « ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ » στη θέση Γρεβενέσια.
Ο Σύλλογος όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με αφορμή την εορτή των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου οργάνωσε την Κυριακή 28 Ιουνίου, προσκυνηματική εκδρομή, η οποία  αρχικά περιελάμβανε εκκλησιασμό στον ευρύχωρο ναό της του Θεού Σοφίας και Επιμνημόσυνη Δέηση για τους Ευεργέτες και Δωρητές του  Συλλόγου. Στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι τηρώντας τις απαιτούμενες, λόγω κορωνοϊού, αποστάσεις,  συγκεντρώθηκαν στην φιλόξενη τραπεζαρία για ένα πλούσιο πρωινό. 
Εκεί, ο εκπρόσωπος του Ιεραποστολικού Συλλόγου « ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ » Κος Εμμανουήλ Σταθούλιας, καλοσώρισε τον Αντιδήμαρχο Ζαγορίου Κο Αναστάσιο Περιστέρη, την Πρόεδρο του Μορφωτικού Αναπτυξιακού Συλλόγου Γρεβενιτίου Κα Ανδρομάχη Παπαευσταθίου και όλους τους παρευρισκομένους εκδρομείς και τους πολλούς Γρεβεντάτες.
 Ακολούθησε ο πνευματικά ωφέλιμος λόγος του Π. Αθανασίου Σουσόπουλου και η προσφορά στον Σύλλογο του βιβλίου της Γρεβεντάτισσας Μαρούλας Παπαευσταθίου-Τσάγκα, με καταγραφές των βιωμάτων κατοίκων του Γρεβενετίου και άλλων περιοχών της Ηπείρου, κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής. Τίτλος του δίτομου έργου  « Ελληνοϊταλικός Πόλεμος, Γερμανική Κατοχή και Αντίσταση(1940-1944), 100 Ιστορικές Προφορικές Μαρτυρίες ». 
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιωαννίνων Κος Απόστολος Σουτόπουλος, αφού ευχαρίστησε για τη δωρεά,  αναφέρθηκε στο πλήθος των ανθρώπων που πρόσφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν τόσο στο έργο του Συλλόγου, όσο και στη λειτουργία της κατασκήνωσης στο Γρεβενίτι. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ιδιαίτερη αυτή ημέρα, για τον Ιεραποστολικό Σύλλογο « ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ », τίμησε με την παρουσία του και ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων Πατήρ Θωμάς.
Η φιλοξενία ολοκληρώθηκε με ένα γεύμα, που με πολλή Αγάπη ετοίμασαν οι κυρίες του Συλλόγου. Με τη συνοδεία καταρρακτώδους βροχής πήραμε τον δρόμο της επιστροφής, έχοντας στο νου μας την ωραία ανάμνηση της μέρας μας στο Γρεβενίτι και στην ψυχή μας την ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους εκείνους που διαχρονικά προσφέρουν, όχι μόνο από το περίσσευμά τους αλλά και από το υστέρημά τους, για να γίνει ο κόσμος μας πιο Ανθρώπινος.

Για την Αντιγραφή

Χ.Β.Κ