Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ



Στις 3 Ιουνίου 1886 ιδρύεται η «Φιλανθρωπική Αδελφότης των εν Πειραιεί Ηπειρωτών», στα καθήκοντα της οποίας συμπεριλαμβάνεται η ενίσχυση της εκπαίδευσης στην Ήπειρο, αλλά και η απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό.
Στις 3 Ιουνίου 1899 η Αδελφότητα μετονομάζεται σε Ηπειρώτικο Σύνδεσμο εν Πειραιεί, ο οποίος αναπτύσσει δραστηριότητα μέχρι το 1923. Επί διετία πέφτει σε αδράνεια και αναζωπυρώνεται το 1925. Το Δ.Σ του Ηπειρώτικου Συνδέσμου Πειραιώς και Αθηνών υπόσχεται ότι μέλημά του θα αποτελέσει η οικοδόμηση Ηπειρώτικου Μεγάρου και Ηπειρώτικης Λέσχης, η επικοινωνία με τις Ηπειρώτικες κοινότητες , η συνεργασία με τους Ηπειρώτες πολιτευτές, η οργάνωση επισκέψεων στην Ήπειρο, η οργάνωση εταιρείας Ηπειρωτικών μελετών, η ενίσχυση του Ηπειρωτικού τύπου, η οργάνωση Γραφείου πληροφοριών «υπέρ της Ηπείρου και των Ηπειρωτικών συμφερόντων».Το ανακαινισμένο και νεοκλασικό κτήριο εγκαινιάσθηκε στις 18 Ιουνίου 2006, 120 χρόνια από την ίδρυση του Συνδέσμου και η εκδήλωση γνωστοποιήθηκε ευρέως με Δελτίο Τύπου.

Kάθε Σάββατο 18:00 – 21:00 στα γραφεία του Συνδέσμου, διδάσκονται δωρεάν οι χοροί της Ηπείρου αλλά και χοροί από όλη την Ελλάδα.
ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Διεύθυνση: Φίλωνος 11Α ,  Τ.Κ 18531,  Πειραιάς
Τηλ/Fax:  2104177378
http://www.ipirotikos.gr/
- mail:  ips@ipirotikos.gr
www.facebook.com/ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ