Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Τους ξέρετε. Τα ξέρετε ;


Τα πιο κάτω τα «ψάρεψα» από διάφορες πηγές.   Καμαρώστε !!


ΑΣΠΙΩΤΗΣ Κώστας
Στο Ηρώδειο ο «Αμφιτρύων» του Μολιέρου
Τελικά, ο «Αμφιτρύων» θα «ανέβει» στο Ηρώδειο, καθώς βρέθηκε η πολυπόθητη ημερομηνία, κι έτσι την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου το αθηναϊκό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού.
Η κωμωδία του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή, την οποία παρακολούθησαν τουλάχιστον 10.000 θεατές το διήμερο της 4ης και 5ης Αυγούστου στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, θα παρουσιαστεί και στην Αθήνα.
Εμπνευσμένος από την ελληνική μυθολογία, ο Γάλλος κωμωδιογράφος έστησε μια έξυπνη κωμωδία, η οποία ευτύχησε στη μετάφραση της Χρύσας Προκοπάκη, της φιλολόγου που έχει βάλει την υπογραφή της και στις δύο προηγούμενες παραστάσεις έργων του Μολιέρου από τον Βογιατζή, στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων  («Μισάνθρωπος» - «Σχολείο Γυναικών»).
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
«Αμφιτρύων» του Μολιέρου - Εθνικό Θέατρο
Μετάφραση: Χρύσα Προκοπάκη - Σκηνοθεσία: Λευτέρης Βογιατζής - Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη - Κοστούμια: Άγγελος Μέντης Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός - Κίνηση: Ερμής Μαλκότσης - Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος - Βοηθοί σκηνοθέτη: Χάρης Φραγκούλης, Ελένη Ευθυμίου. Παίζουν: Αμαλία Μουτούση (Αλκμήνη), Γιώργος Γάλλος (Αμφιτρύων), Νίκος Κουρής (Δίας), Δημήτρης Ήμελλος (Σωσίας), Χρήστος Λούλης (Ερμής), Εύη Σαουλίδου (Κλεάνθη), Στεφανία Γουλιώτη (Νύχτα). Στους ρόλους των στρατηγών οι Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Χάρης Φραγκούλης, Νικόλας Χανακούλας.

Θέατρο Ηρώδου Αττικού              
Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012  ΩΡΑ 21.00




ΠΑΠΑΒΡΑΝΟΥΣΗΣ Νίκος
Με   Πρωτοψάλτη  και Ρεμπούτσικα
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ευανθία  Ρεμπούτσικα αυτό το καλοκαίρι συνεχίζουν το ταξίδι τους, έχοντας στις αποσκευές τους ...τραγούδια και μουσικές πλημμυρισμένα από το φως της Ελλάδας, με ήχους που μυρίζουν Ανατολή αλλά κλείνουν το μάτι και στη Δύση.
           
«Μπαχάρι, κανέλα και γιορτή» είναι ο τίτλος της εξαιρετικά επιτυχημένης παράστασης του χειμώνα που το κοινό αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή, ένα  πρόγραμμα γεμάτο τρυφερότητα και ευαισθησία , που ξεσήκωσε  τους θεατές με το πάθος και την  δύναμή του.
Μία συναισθηματική στιγμή που ένωσε τις δύο καλλιτέχνιδες  επί σκηνής με υπέροχο τρόπο και η οποία επισφραγίστηκε με την έκδοση του καινούργιου τους cd «Για που τραβάς ελπίδα».
Μία φωνή, ένα βιολί και μία ορχήστρα ιδιαίτερη που βγάζει φωτιές, με κάθε μουσικό να παίζει 2-3 όργανα, συναντιούνται για να πλημμυρίσουν την σκηνή με μουσικές και τραγούδια που ξεσηκώνουν, συγκινούν και δημιουργούν υπέροχα συναισθήματα.
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη θα γεμίσει τις καρδιές μας με τα διαχρονικά της τραγούδια που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει, θ’ αγκαλιάσει τα όνειρά μας με τα ολοκαίνουργια τραγούδια της και μαζί με την Ευανθία Ρεμπούτσικα θα μας  ταξιδέψουν μουσικά στην Ελλάδα, την Κωνσταντινούπολη, την Αίγυπτο, τα Βαλκάνια.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Στην παράσταση παίρνουν μέρος 5 μουσικοί σολίστες:
Συμβουλόπουλος Ανδρέας- πιάνο, κρουστά
Δημητρακόπουλος Θάνος - κανονάκι
Παπαδάτος Άγγελος - κοντραμπάσο
Παπαβρανούσης Νίκος – τύμπανα
Σταυρίδης Θάνος - ακορντεόν

Υ.Γ. Πέρσι, τυχαία, καμάρωσα τον παιδικό μου φίλο Νίκο Παπαβρανούση να παίζει κρουστά στη Μήλο, όπου τραγουδούσε η Έλλη Πασπαλά.



ΤΡΙΑΔΗΣ Παναγιώτης
        
Οι διοικούντες της Skoda Ξάνθης έφεραν στα Πηγάδια ακόμα ένα ταλέντο με στόχο και αυτός μετά από κάποια χρόνια να προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στο σύλλογο.  Πρόκειται για τον Παναγιώτη Τριάδη (γιο του συγχωριανού μας Βασίλη Τριάδη).
Η επίσημη ανακοίνωση της Ξάνθης ανέφερε:
«Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΙΑΔΗ.»
Ο Παναγιώτης Τριάδης γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του 1992 στο Χερντέκε της Γερμανίας, ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Νάουροντ. Σε ηλικία 12 ετών (2004) και μέχρι το 2008 αποτέλεσε μέλος των ακαδημιών της Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Στη συνέχεια, πήγε στην Βέχεν Βισμπάντεν, όπου αγωνίστηκε στις μικρές κατηγορίες της ομάδας.


Υ.Γ. Εύχομαι ο Παναγιώτης, με τον οποίο παίζαμε μπαλίτσα στο Μεσοχώρι να γίνει βασικός στην Ξάνθη, αν και θα μου άρεσε να παίζει στον ΠΑΣ, και να φτάσει μέχρι την Εθνική Ελλάδας.



Γεια  σου  Γρεβενίτι !!