Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Δημοτικές εκλογές, Μάιος 2014



Γρεβενίτι... ποίημα!

(Από ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ, τοπική εφημερίδα των Ιωαννίνων)

Τουρισμός, υλοτομία, κτηνοτροφία προτεραιότητες για τον Λεων. Τσουμάνη

Σκληρή κριτική για την σημερινή Δημοτ. Αρχή

Τέσσερις συνδυασμοί θα διεκδικήσουν όπως όλα δείχνουν τα ηνία του Δήμου Ζαγορίου, με τις διεργασίες να είναι σε εξέλιξη και οι συνδυασμοί να οργανώνονται ενόψει των εκλογών του Μαΐου.
Ο σημερινός Δήμαρχος Γαβριήλ Παπαναστασίου θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ενώ σε εξέλιξη είναι το εγχείρημα των δύο πρώην Δημάρχων Τύμφης Γιώργου Σουκουβέλου και Ανατολικού Ζαγορίου Βασίλη Σπύρου για κοινή κάθοδο. Μόλις πριν λίγες μέρες ο πρώην Κοινοτάρχης  Παπίγκου  Λεωνίδας Τσουμάνης έκανε γνωστή την απόφασή του να κατέλθει ως υποψήφιος Δήμαρχος και με δηλώσεις του στον «Π.Λ.» άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι είναι στα σκαριά και τέταρτος συνδυασμός…

Νέα πορεία για το Ζαγόρι…
Ερωτευμένος με την προσφορά στον τόπο του δήλωσε ο κ. Τσουμάνης, σημειώνοντας ότι μπήκε νωρίς στην ενασχόληση με τα τοπικά δρώμενα, χωρίς να μπει στον πειρασμό να μεταβεί σε άλλο κομμάτι της πολιτικής.
Θεωρεί υγιή τον πλουραλισμό, κληθείς να σχολιάσει τον μεγάλο αριθμό συνδυασμών, αρκεί όπως είπε να τηρούνται οι αρχές, δεσμευόμενος ότι δεν θα αποπειραθεί να διχάσει οικογένειες κατά τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου  που ούτως ή άλλως είναι δύσκολη υπόθεση, πολύ δε περισσότερο στους μικρούς Δήμους.
Ο κ. Τσουμάνης δεσμεύτηκε να κάνει προτεραιότητες για το Δήμο τον Τουρισμό, την υλοτομία και την κτηνοτροφία, ασκώντας κριτική ταυτόχρονα στη σημερινή Δημοτική Αρχή, ότι στερείται προγραμματισμού, με αποτέλεσμα να μην εξασφαλίζονται και νέες θέσεις εργασίας, που τόσο πολύ ανάγκη έχει ο τόπος.
Εκτιμά ότι και οι τρεις τομείς βρίσκονται σήμερα σε… χαμηλή πτήση και με ευθύνη του Δήμου και υποσχέθηκε έναν νέο τρόπο διοίκησης για τους πολίτες.
Δεν αποποιείται την πολιτική του ταυτότητα, δηλώνει όμως ότι ήταν και παραμένει ανεξάρτητος, για όλους τους πολίτες, όπως και στο παρελθόν έπραξε.
                                                                                                                      ΒΙΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ