Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, 25 ΜΑΪΟΥ 2014, Νέα παράταξη


DSCN3172=gefyri Kamper Aga




Ένας νέος δημοτικός συνδυασμός δημιουργήθηκε στο Δήμο Ζαγορίου υπό τον γενικό τίτλο «Νέα πρόταση για το Ζαγόρι». Τα βασικά διακηρυκτικά στοιχεία του συνδυασμού, δημοσιοποίησε ο επικεφαλής Λεωνίδας Τσουμάνης, Αρχιτέκτων και πρώην κοινοτάρχης Παπίγκου.
Όπως αναφέρει: 
«Υπερβαίνοντας τις στενές κομματικές περιχαρακώσεις, δημιουργήσαμε ένα σχήμα που εκφράζει μια νέα νοοτροπία για το Ζαγόρι, πολυσυλλεκτικότητα και αυτονομία. 
Η απεξάρτηση από διάφορους εναγκαλισμούς συμβάλλει στην εξυγίανση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην εμπέδωση της αρχής της νομιμότητας στη δράση των τοπικών αρχόντων και στην απελευθέρωση των τοπικών κοινωνιών από κατασκευασμένες εντάσεις, οξύνσεις και διχαστικά χαρακτηριστικά. 
Στη σύγχρονη εποχή οι πολίτες, δημοκρατικά ώριμοι πλέον, είναι ευαίσθητοι στα τοπικά προβλήματα και αρνούνται να παρακολουθούν τις εξελίξεις σαν παθητικοί θεατές».
Και συνεχίζει: «Δημιουργήθηκε με σκοπό να αντισταθεί και να αντιδράσει στην περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής μας και στην αδιαφορία της δημοτικής αρχής. 
Να εργασθεί με ζήλο και ανιδιοτέλεια για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων και την υλοποίηση των προϋποθέσεων, που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών. Σχεδιάζουμε και προγραμματίζουμε μια ρεαλιστική στρατηγική παρεμβάσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Ζαγορίου, με οραματικά στοιχεία».
Βασικά στοιχεία αυτού του πλαισίου είναι τα εξής:
1.Σεβασμός στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη.
2.Ανάδειξη της ιστορίας, της παράδοσης και του πατρώου πολιτισμού μας.
3.Έμφαση στην αισθητική και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών μας.
4.Προστασία και υποβοήθηση των παραδοσιακών δραστηριοτήτων στους τομείς της κτηνοτροφίας και της υλοτομίας.
5.Προσέλκυση νέων δράσεων μεταποίησης και προώθησης παραδοσιακών προϊόντων.
«Απευθυνόμαστε σε όλους τους Ζαγορίσιους, σε αυτούς που προσβλέπουν σε ένα διαφορετικό πρότυπο διοίκησης στο δήμο μας και σε μια νέα προοπτική για το Ζαγόρι διαφορετική από αυτή της καθήλωσης, της στασιμότητας και της εσωστρέφειας. Από όλους αυτούς θα αντλήσουμε τη δύναμη να υλοποιήσουμε τη νέα πορεία με απώτερο στόχο ‘ένα μέλλον για το παρελθόν’», καταλήγει το κείμενο.