Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Νέα από το Γρεβενίτι



  • O MAΣ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ κινήθηκε και διαβίβασε αίτημα στην Περιφέρεια Ηπείρου για επισκευή της στέγης του "ΠΕΤΡΙΔΕΙΟΥ"  που μπάζει νερά(!) και της βόρειας πλευράς της εκκλησίας της Παναγίας στο Μεσοχώρι, που κινδυνεύει με κατάρρευση. Ο Περιφερειάρχης υποσχέθηκε ότι θα μεριμνήσει,  ελπίζω να μην είναι προεκλογικό "θα γίνει", και έτσι θα λυθούν δύο σοβαρά ζητήματα στο χωριό που χρονίζουν, αδικαιολόγητα!




  • Δυστυχώς, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για το πασχαλιάτικο γλέντι που οργανώνονταν  κάθε Πάσχα στο χωριό. Λίγο η θέρμανση που δεν λειτουργεί στο "ΠΕΤΡΙΔΕΙΟ", λίγο η κρίση και ας κρατήσουμε τα κέφια για το Δεκαπενταύγουστο.  

  • Το πολύ καλό περσινό πανηγύρι το Δεκαπενταύγουστο, οφείλεται και στα πολύ καλά κλαρίνα. Ο δεξιοτέχνης Τσουμάνης με το κλαρίνο του ξεσήκωσε και σήκωσε στο χορό, ακόμα και συγχωριανούς  που το σκέφτονταν. Πρέπει να τον έχουμε και πάλι φέτος, ώστε να ζήσουμε στιγμές σαν τις περσινές!
         
  •  Επίσης πριν από το πανηγύρι πρέπει οι φορείς του χωριού να συσκέπτονται και να το οργανώνουν.  Το πανηγύρι  είναι η κορυφαία εκδήλωση του χωριού  και δεν πρέπει να αφήνεται στην τύχη.
  
Μαίρη Πεζοδρόμου

 Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Αλέξανδρο    Καχριμάνη είναι η Μαίρη Πεζοδρόμου, κόρη του Γιάννη  Πεζοδρόμου και της Ρηνούλας Θεοδωρίκα, εγγονή του Τάσιου    Θεοδωρίκα.








  • Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 16/4, ο καιρός στο χωριό ήταν χειμωνιάτικος. 'Εβρεξε πολύ, έριξε χιονόνερο, έριξε χαλάζι και στις γύρω κορφές  και λίγο χιονάκι. Στα Ζαγοροχώρια καταγράφηκε θερμοκρασία 3 βαθμών Κελσίου. Πάσχα με χιόνι, Χριστούγεννα με ήλιο! Αν η ανθρωπότητα δεν αλλάξει, η επόμενη κρίση που θα είναι περιβαλλοντική θα κάνει την κρίση που περνάμε να φαίνεται ...παιδική χαρά. 
  • Αλήθεια με το "ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ" τι γίνεται; "Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν;"