Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Δίπορτο για το Γρεβενίτι!




Το έργο θα έχει μήκος (196 χλμ.), έχουν ήδη εγκατασταθεί και βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία πέντε κεντρικά εργοτάξια (Εύηνος, Αμβρακία, Συκούλα, Γυμνότοπος και Πέρδικα), ενώ βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας και εγκατάστασης συμπληρωτικές εργοταξιακές εγκαταστάσεις σε άλλες έξι θέσεις, απασχολώντας συνολικά 1.700 εργαζομένους. Ο συνολικός αριθμός των επιχειρήσεων που θα αναμειχθούν άμεσα στην κατασκευή του έργου ανέρχεται σε 300, ενώ πολλαπλάσιος θα είναι ο αριθμός των έμμεσα εμπλεκομένων επιχειρήσεων και τοπικών συνεργείων. Από το Αντίρριο μέχρι τα Γιάννενα κατασκευάζεται η Ιόνια Οδός, περίπου 200 χλμ. και προϋπολογισμού άνω του 1 δισ. ευρώ, ενώ σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί και η επέκταση της κατασκευής του κεντρικού οδικού άξονα, του λεγόμενου Ε65, από τη Λαμία μέχρι τα Τρίκαλα.
Με την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού και του Ε65, από Αθήνα για Γρεβενίτι, θα έχουμε δύο επιλογές και αν δεν κάνω λάθος από Ε65 θα είναι πιο σύντομα!
Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα έργα θα έπρεπε να είχαν γίνει το 1960, αλλά τότε το κράτος ήταν απασχολημένο, έψαχνε ποιος είχε παππού στο ΕΑΜ!


Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...!