Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Άνοιξε για τα καλά τα φτερά της στην αγορά των ΗΠΑ

Εκτύπωση

ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΩΔΩΝΗ

Άνοιξε για τα καλά τα φτερά της στην αγορά των ΗΠΑ


Σημαντική συμφωνία για την ελληνική γαλακτοβιομηχανία με την κορυφαία αμερικανική εταιρεία τυροκομικών Arthur Schuman Inc

   Η ΔΩΔΩΝΗ ως ο μεγαλύτερος παραγωγός φέτας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε επίσημα τη συνεργασία της με έναν από τους μεγαλύτερους διανομείς τυροκομικών στις ΗΠΑ, την Arthur Schuman Inc, με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ. 
Η συνεργασία, που είναι σε ισχύ από την 1η Απριλίου 2014, αφορά την εισαγωγή και διανομή των προϊόντων της ΔΩΔΩΝΗ στην αγορά των ΗΠΑ, με έμφαση στη φέτα Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης), σε όλες τις κατηγορίες πελατών (λιανική, χονδρική, catering).
Η Arthur Schuman Inc είναι ηγέτης στην αγορά των γαλακτοκομικών στις ΗΠΑ, διαθέτοντας ιστορία 60 χρόνων και εκπροσωπώντας μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές γαλακτοβιομηχανίες και κορυφαίες εταιρίες στον κλάδο παραγωγής και εμπορίας τυροκομικών όπως η Ιταλική Zanetti. Η συμφωνία εντάσσεται στη νέα στρατηγική εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας της ΔΩΔΩΝΗ, που ήδη σημειώνει σημαντικά αποτελέσματα σε Ελλάδα και εξωτερικό. 
Ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε κ. Κων/νος Ιωακειμίδης δήλωσε για τη νέα συνεργασία: «Η συγκεκριμένη συμφωνία έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για να αποφέρει σημαντικά οφέλη στη ΔΩΔΩΝΗ, καθώς διευρύνει τη διείσδυση μας στο οργανωμένο λιανεμπόριο και σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ. Ήδη έχουν κλειστεί συμφωνίες με πολλές αλυσίδες για την τοποθέτηση μεγάλης γκάμας των προϊόντων μας, γεγονός που ενισχύει τη δυναμική αυτής της συνεργασίας. Επιπλέον, η συνεργασία αυτή καθιστά τη ΔΩΔΩΝΗ τον καλύτερο πρεσβευτή της Ηπείρου και της Ελλάδος σε ολόκληρη την Αμερική, προωθώντας με τον καλύτερο τρόπο τα ελληνικά προϊόντα και ιδιαίτερα, την ελληνική φέτα.
Σκοπός μας είναι η φημισμένη μας φέτα να λειτουργήσει ως αιχμή του δόρατος για να γίνουν γνωστά στο καταναλωτικό κοινό των ΗΠΑ και τα υπόλοιπα άριστης ποιότητας προϊόντα μας, συμπεριλαμβανομένων των σκληρών τυριών, του γίδινου και της σκληρής μυζήθρας».