Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Η ετήσια Γενική Συνέλευση του Μορφωτικού Αναπτυξιακού Συλλόγου (ΜΑΣ) Γρεβενιτίου, την Κυριακή 21 Αυγούστου


Το προεδείο της Γενικής Συνέλευσης: Παπαευσταθίου Μάχη και Τζώρτζης Χρήστος 
με την πρόεδρο του ΜΑΣ Νίκη Θεοδωρίκα, τον Γεν. Γραμματέα Κυρίτση  Βασίλη και τον ταμία Νικολάκη Χρήστο

Τηρώντας την καθιερωμένη συνήθεια μετά το πανηγύρι της Παναγίας, έγινε η συνέλευση του Μορφωτικού Αναπτυξιακού Συλλόγου (ΜΑΣ) Γρεβενιτίου  στο Πετρίδειο πνευματικό κέντρο, με θέμα τον ετήσιο απολογισμό του έργου του. Παρόλο που  η συμμετοχή ήταν περιορισμένη, με αρκετούς μόνιμους Γρεβεντάτες και λιγότερους καλοκαιρινούς, η αίθουσα τελικά γέμισε δίνοντας την ευκαιρία να ακουστεί η θετική κριτική για το φιλότιμο έργο του συλλόγου τη χρονιά που μας πέρασε, αλλά και προτάσεις για βελτίωση κάποιων εκδηλώσεων ή προσθήκη καινούριων. Αισθητή ήταν η απουσία του αείμνηστου συγχωριανού μας Γιάννη Πατίκου του οποίου το όνομα δεν έλειπε από καμιά σελίδα των πρακτικών του συλλόγου μας όπως και από την σκέψη όλων μας, μιας και πάντα ήταν ενεργό μέλος σε όλα τα συλλογικά όργανα του χωριού μας. Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη των εκλιπουσών Σοφίας Στραπέλη και Σοφίας Θεοδωρίκα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Ας αναπαύονται αιώνια.
Με χαρά χαιρετίστηκε από την ομήγυρη των χωριανών η προσπάθεια ανασύστασης της Αδελφότητας Γρεβεντάτων Αθήνας ενώ εκπρόσωποί της-Λιοδάκης,Τσαλίκης- υποσχέθηκαν συνεργασία και συμπόρευση με τον ΜΑΣ σε οποιοδήποτε θέμα. Αξίζει να σημειωθεί η απουσία της τοπικής αρχής.
Οι προτάσεις που έγιναν κινήθηκαν όλες γύρω από το ανθρώπινο νεανικό δυναμικό του συλλόγου μας και συγκεκριμένα στην επέκταση των βραβείων και σε άλλες δημιουργικές δραστηριότητες των συγχωριανών μας, στη συμμετοχή περισσότερων στο μεγάλο χορευτικό του Δεκαπενταυγούστου, καθώς και περισσότερη χρόνο εμφάνισης το βράδυ της κύριας μέρας. Μια από τις προτάσεις μέλους της συνέλευσης βρήκε άμεση ανταπόκριση - δέσμευση για υλοποίηση τον Αύγουστο του 2017, οπότε η συγχωριανή μας κ. Μαρούλα Παπαευσταθίου θα παρουσιάσει τμήμα της διδακτορικής της διατριβής σχετικά με την Αντίσταση και συγκεκριμένα βιντεοσκοπημένες μαρτυρίες συγχωριανών μας πολύτιμες για την συλλογική και ιστορική μας γνώση. Μια άλλη πρόταση κατευθύνθηκε σε κάτι πολύ πρακτικό: Στη δημιουργία ενημερωτικού πολύπτυχου φυλλαδίου που θα δίνει συνοπτικά ιστορικά, πολιτιστικά, γεωφυσικά,  στοιχεία, καθώς και ό,τι έχει να κάνει με τις δραστηριότητες των κατοίκων, τις τοπικές συνήθειες και προτάσεις για τον επισκέπτη. 
Φυσικά από μια γενική συνέλευση δεν έλειψαν και οι γκρίνιες που κρατάνε ζωντανά τα καλά σπίτια. Ακούστηκαν παράπονα για την ολιγωρία της τοπικής διοίκησης γύρω από θέματα καθαριότητας και διαχείρισης του αυλακιού, καθώς και ενστάσεις για την επιλογή εργατικού δυναμικού. Προτάθηκε έτσι η κοινοποίηση μέσω του blog όσων προσφέρουν εποχική ή σταθερή εργασία στο χωριό.
Η Συνέλευση έκλεισε με ομόφωνη επικύρωση από την  ολομέλεια των πεπραγμένων του συλλόγου, καθώς και του οικονομικού απολογισμού και με την υπόσχεση να ενισχύσουμε όλοι το έργο του στο μέτρο του ο καθένας, για να μην αναιρέσουμε τον ενθουσιασμό των νέων μας που κάθε χρόνο έρχονται πιο κοντά του. 
Και του χρόνου να αξιωθούμε να κουβεντιάσουμε ήρεμα κι απλά.
                                                                                     
                                                                                       Η πρόεδρος της Γενικής  Συνέλευσης
                                                                                                    Μάχη  Παπαευσταθίου
Από τη Γενική Συνέλευση του ΜΑΣ (21/8/2016)
Η Πρόεδρος του ΜΑΣ εκθέτει τα πεπραγμένα 
Ο Γεν. Γραμματέας της Αδελφότητας   Χρήστος Τσαλίκης
απευθύνει χαιρετισμό στη Γ.Σ.
     [Oι φωτογραφίες είναι του Χρυσόστομου Καρρά, τον οποίο θερμά ευχαριστούμε!]