Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Γρεβεντάτικα, Αυγουστιάτικα!

Γρεβεντάτικο φεγγάρι 
                        Φωτό: Ευρυδίκη  Τζώρτζη (Λήψη από Μεσοχώρι, ώρα 20:00, 10/8/2016) 
  • Γρεβενίτι, Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016
~~ Το πρωί είχαμε συννεφιά, βροχούλα και 15 βαθμούς Κελσίου. Το απόγευμα ωραία. Το βράδυ κοιμάσαι με μια κουβερτούλα και με την ιδέα ότι πριν από λίγες μέρες χρειαζόσουν κλιματιστικό, απολαμβάνεις ύπνο!
~~ Το απόγευμα ο παπα-Χρήστος σήμανε εσπερινό
~~ Η ζωή στο Γρεβενίτι ξεκινάει κατά τις 10:00! Γρεβενίτι-Ικαρία: Συμμαχία

  • Γρεβενίτι, Τρίτη 9 Αυγούστου 2016
~~Το πρωί ηλιόλουστη μέρα, αλλά και λίγα συννεφάκια στον ορίζοντα για να μην ξεχνιόμαστε! Το απόγευμα συννέφιασε, το σκέφτηκε να βρέξει λίγο, αλλά είπε: "Άστο για αργότερα, οι Γρεβεντάτες είναι καλοί άνθρωποι".
~~Κατά τις 11:00, πρωί πρωί(!), ακούστηκαν κλαρίνα και εμφανίστηκε ένα αυτοκίνητο-ψυγείο με φρέσκα θαλασσινά ψάρια! Ο Βασίλης, ο Γιώργος και ο Δημήτρης Τζουβάρας, γιοι του Γιάννη Τζουβάρα, είχαν μια καταπληκτική ιδέα. Κάθε Τρίτη φέρνουν στο Ανατολικό Ζαγόρι, τις άλλες ημέρες σε άλλα χωριά, φρεσκότατα θαλασσινά ψάρια!
~~ Το βράδυ αρκετά παιδιά στο Μεσοχώρι έπαιζαν και αρκετοί συγχωριανοί και φίλοι τρωγόπιναν και συζητούσαν:  χα-λα-ρά!

  • Γρεβενίτι, Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016 
~~ Αρκετή ζέστη από το πρωί, το απόγευμα 28 βαθμούς, λίγα ...αθώα συννεφάκια στον ορίζοντα.
~~ Ο πρόεδρος το πρωί ανακοίνωσε από τα μεγάφωνα: "Αύριο Πέμπτη το πρωί, όσες γυναίκες θέλουν, να έρθουν στο Μεσοχώρι να καθαρίσουν-συγυρίσουν τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ενόψει του πανηγυριού." Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει ανταπόκριση...
~~  Κόσμος αρκετός κυκλοφορεί στους δρόμους και αρκετά παραθυρόφυλλα άνοιξαν. Ωραία να έχεις γειτόνους: "Πρώτα θα δεις τον γείτονα και μετά θα δεις τον ήλιο"!
~~ Θεατρική παράσταση από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ θα έχουμε στο Μεσοχώρι Γρεβενιτίου στις 18 Αυγούστου! Λεπτομέρειες προσεχώς...
~~ Ο παπα-Χρήστος σήμανε εσπερινό.  Μέρα παρά μέρα γιατί πάει και στο Φλαμπουράρι!
Γρεβεντάτικη πυγολαμπίδα
Φωτό: Κώστας  Ι. Σιούλας
~~ Όποιος έρθει στο Γρεβενίτι εκτός από σαλαμάνδρες και ...πόκεμον θα δει και αρκετές πυγολαμπίδες, κωλοφωτιές στα γρεβεντάτικα. Οι πυγολαμπίδες είναι δείγμα καθαρής ατμόσφαιρας. Το "ΓΡΕΒΕΝΙΤΙ" προσπαθεί να τραβήξει σχετικό βίντεο, πιο καλό από αυτό που τραβήξαμε!


Εδώ Γρεβενίτι, εδώ Γρεβενίτι: Αύριο η συνέχεια, αν και ο συντάκτης  έχει...ζόρια!