Greveniti.blogspot.gr - Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Ανακοίνωση του ΜΑΣ και της Οργανωτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού Ζαγορίσιων χορών















Αγαπητοί συντοπίτες, καλό μήνα και καλή δύναμη στα τελευταία μέτρα για την επιτυχία αυτής της διοργάνωσης. Εκ μέρους του ΔΣ του ΜΑΣ Γρεβενιτίου, σας ενημερώνω ότι η ομάδα του χορευτικού μας θα αποτελείται από 22 μέλη, όλοι Γρεβεντάτες εξ αίματος και εξ αγχιστείας.  Σε αναμονή της συνάντησής μας, 
σας χαιρετώ,
Ανδρομάχη Παπαευσταθίου 

         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΗΣ  ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Καλησπέρα σε όλους! Μιας και μετράμε αντίστροφα για το αντάμωμά μας την Κυριακή, όπου από ό,τι φαίνεται η προσέλευση του κόσμου αναμένεται μεγάλη, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το πρόγραμμα καθώς και για μερικά πρακτικά θέματα:
Το πρόγραμμα θα είναι το εξής:
20:00-20:10 Χαιρετισμός από την Οργανωτική Επιτροπή
20:10-20:15 Παρουσίαση Κριτικής επιτροπής
20:15-20:20 Γρηγόρης Καψάλης Γράβα
20:30-22:45 Χορευτικά
22:50-22:55 Απονομή βραβείου και επαίνων
23:00-23:15 Χορός από όλους 


  1. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 20:00, οπότε όλα τα χορευτικά θα πρέπει να είναι έτοιμα μέχρι τις 19:30. Το κοινοτικό γραφείο, το οποίο βρίσκεται στην πλατεία, θα είναι στη διάθεσή σας, ως καμαρίνι. Η κα. Ανδρονίκη Γεωργίου από τους Κήπους, θα καλεί, από τις 18:30, με σειρά εμφάνισης, δυο δυο τα χωριά, ώστε να ετοιμαστούν, χωρίς συνωστισμό. Καλό θα ήταν να υπάρχουν «βοηθοί» από το κάθε χωριό, ώστε να μην χρονοτριβήσουμε με την προετοιμασία, π.χ. με το δέσιμο των μαντηλιών κτλ.. Το κάθε χορευτικό είναι υπεύθυνο για τις φορεσιές των χορευτών του. Θα τις έχετε μαζί σας κατά την προσέλευσή σας στο καμαρίνι, από εκεί και πέρα δεν τίθεται θέμα, καθώς οι χορευτές θα παραμείνουν ντυμένοι, μιας και στο τέλος της εκδήλωσης θα χορέψουμε όλοι μαζί. Θα ήταν προτιμότερο, τα προσωπικά σας αντικείμενα να τα έχετε μαζί σας στο τραπέζι ή να τα φυλάξουν οικεία σας πρόσωπα. 
  2. Οι χορευτές ανά χωριό θα καθίσουν όλοι μαζί σε προκαθορισμένη θέση στην πλατεία, οπότε θα ήταν καλό να έχουμε όσο το δυνατόν ακριβέστερο αριθμό ατόμων. Τους χορευτές ανά χωριό θα μπορούν να συνοδεύσουν στο τραπέζι 2-3 άτομα που θα κρίνετε εσείς, όπως π.χ. ο πρόεδρος του κάθε συλλόγου ή ο χοροδιδάσκαλος.  Στους χορευτές θα προσφερθούν νερό και αναψυκτικά και θα υπάρχει άνθρωπος του συλλόγου να βοηθήσει στο σερβίρισμα μετέπειτα. 
  3. Καλό θα ήταν να ενημερώσετε τους συγχωριανούς/φίλους ότι δεν θα επιτραπεί στον χώρο της πλατείας η «προκράτηση» θέσης, με τσάντες, ζακέτες κτλ, προς αποφυγή παρεξηγήσεων. 
  4. Αναμένουμε από τα χωριά που συμμετέχουν ένα κείμενο διάρκειας περίπου ενός λεπτού, που θα αναγνωσθεί κατά την είσοδο των χορευτών. Στο κείμενο αυτό μπορείτε να αναφέρετε πληροφορίες για το χωριό σας και/ή για τα τραγούδια που επιλέχθηκαν. Πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε και από την ιστοσελίδα του Δήμου Ζαγορίου. Τα κείμενα θα πρέπει να τα έχετε στείλει έως το βράδυ της 1ης Αυγούστου. 
  5. Στο τέλος της εκδήλωσης θα μπουν όλα τα χορευτικά στο χορό για διάστημα που δεν θα ξεπερνάει τα 15 λεπτά
  6. Την εκδήλωση θα καλύψουν διάφορα ΜΜΕ και συνεργείο βιντεοσκόπησης. Καλό είναι να αποφύγουμε την παρουσία διαφόρων φίλων που θα θελήσουν να βιντεοσκοπούν ή να φωτογραφίζουν με κινητά τηλέφωνα ή μηχανές για να μην δημιουργηθεί συνωστισμός και για να μην αλλοιωθεί η εικόνα.
  7. Έχει ενημερωθεί η Αστυνομία, ιδιαίτερα για το παρκάρισμα
  8. Θα υπάρχει ομάδα των Σαμαριτών για οποιαδήποτε ιατρική συνδρομή
  9. Θα λειτουργήσει κυλικείο με σουβλάκια-λουκάνικα-αναψυκτικά-ποτά, στελεχωμένο από εθελοντές  των συλλόγων της συνδιοργάνωσης. Τα έσοδα του κυλικείου θα καλύψουν τα έξοδα της εκδήλωσης. Στην περίπτωση που υπερκαλυφθούν, η διαφορά θα ισοκατανεμηθεί στους 3 διοργανωτές συλλόγους.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση!
Καλή μας επιτυχία και, πάνω από όλα, καλή μας διασκέδαση! 
Τηλέφωνα επικοινωνίας
Ανδρονίκη Γεωργίου 6936766669
Αριστέα Παναγιωτακοπούλου 6932718026